Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας “Γ.Καραγιάννης” στην Τρίπολη

- Advertisement -

Εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και μετονομασία της πλατείας Φιλικών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην Τρίπολη.

- Advertisement -

 

Πιο συγκεκριμένα, στην Πλατεία Φιλικών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη μετονομασία της σε Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας “Γιώργος Καραγιάννης”,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων. Η πόλη απέδωσε την οφειλόμενη τιμή στον Γιώργο Καραγιάννη για την προσφορά του στην περιοχή των Φιλικών, αλλά και σε όλους τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης κ. Κακλαμάνος με την ανάγνωση της απόφασης του ΔΣ Τρίπολης, με την οποία έγινε η μετονομασία της πλατείας. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, και στη συνέχεια φανερά συγκινημένος, μίλησε ο κ. Καραγιάννης.

Μεταξύ άλλων χαιρετισμό απεύθυναν ο κ. Βουγιουκλάκης, ο συγγραφέας κ. Πάνος Καλουδάς και ο πρόεδρος της Παμπροσφυγικής Ένωσης Αρκαδίας, Νίκος Τσιαμούλος, ενώ τον συντονισμό είχε αναλάβει η δημοσιογράφος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης Ντόρα Παπαϊωάννου.

 

- Advertisement -