Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣύσκεψη με Κινεζική Αντιπροσωπεία είχε ο εντεταμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεοφάνης Στεφανόπουλος

Σύσκεψη με Κινεζική Αντιπροσωπεία είχε ο εντεταμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεοφάνης Στεφανόπουλος

Με Κινέζικη Αντιπροσωπεία ανώτατων αξιωματούχων που διαχειρίζονται θέματα παραγωγής και εμπορίας κινέζικου τσαγιού συναντήθηκε ο εντεταμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Απασχόλησης και Αλληλεγγύης Θεοφάνης Στεφανόπουλος την Δευτέρα 2 Ιουλίου στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις και πρακτικές που εφαρμόζουν οι δύο χώρες σε θέματα ανάδειξης, διακίνησης και εμπορίας των αγροτικών τους προϊόντων.

Η Κινέζικη αντιπροσωπεία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την δημιουργία στην Αττική ή σε μια Περιφέρεια πλησίον αυτής όπως είναι η Αργολίδα ενός μεγάλου κέντρου διακίνησης των εμπορευμάτων της, εκμεταλλευόμενη το λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Στεφανόπουλος ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αργολίδας ως ένας Νομός με σπουδαία αγροτική παραγωγή, μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και βεβαίως το στρατηγικό πλεονέκτημα ότι βρίσκεται πλησίον της Αθήνας, τονίζοντας παράλληλα πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης προσωπικά έχουν φροντίσει ώστε αυτή η Περιφέρεια να αποτελεί παράδειγμα εξωστρέφειας και ελκυστικότητας ξένων επενδύσεων.

Οι συνομιλητές επιφυλάχθηκαν για μελλοντικές συναντήσεις ενώ ο κ. Στεφανόπουλος δέχθηκε επίσημη πρόσκληση να επισκεφτεί την συγκεκριμένη επαρχία της Κίνας όπου παράγεται η ιδιαίτερη ποικιλία τσαγιού.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ