Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΛΙΔΑ: Χωρίς μεταφορά μαθητών η έναρξη των σχολείων – Άγονος ο διαγωνισμός

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Χωρίς μεταφορά μαθητών η έναρξη των σχολείων – Άγονος ο διαγωνισμός

Με μεγάλο πρόβλημα ξεκινούν για μια ακόμη φορά τα σχολεία στην Αργολίδα. Η μεταφορά μαθητών βρίσκεται στον αέρα, αφού ο σχετικός διαγωνισμός κρίθηκε άγονος και η Κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει κάποια άλλη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος. Για το θέμα ενημέρωσε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τάσσου Χειβιδόπουλου που αναφέρει …

Σε μία εβδομάδα ξεκινά το σχολικό έτος και εξεύρεση λύσης στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών δεν έχει βρεθεί δεδομένου ότι ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο κατέστη άγονος.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους μαθητές και τους γονείς οι οποίοι εναγωνίως αναμένουν τις εξελίξεις ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προέβη στην διακήρυξη 791/2018 του ηλεκτρονικού ανοικτού άνω των ορίων μειοδοτικού διαγωνισμού σύμφωνα με την ΚΥΑ 24001/2013.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι υποψήφιοι μειοδότες ενδεχομένως βρίσκουν μη συμφέρουσα την κατάθεση οικονομικής προσφοράς υπό αυτούς τους όρους, η βελτίωσή τους όμως είναι ένα θέμα που άπτεται των Υπουργείων που εξέδωσαν την συγκεκριμένη ΚΥΑ και ως εκ τούτου οποιαδήποτε θετική εξέλιξη επί των όρων του διαγωνισμού μπορεί να προκύψει μόνον κατόπιν τροποποίησης αυτής.

Ευνόητο είναι ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εγκαίρως και αναλυτικά ενημερώσει την κυβέρνηση για την δυσλειτουργία και το αδιέξοδο που έχει προκύψει από την εφαρμογή της συγκεκριμένης ΚΥΑ με ορατό κίνδυνο πλέον την έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς μεταφορά μαθητών.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ