Τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς

- Advertisement -

Τα οριστικά αποτελέσματα για την φιλοξενία παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής».

- Advertisement -

 

Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ, οι δικαιούμενοι voucher είναι 94.000 έναντι 92.000 το 2017. Στον αριθμό περιλαμβάνονται τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και όλες οι αιτήσεις που αφορούν Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) – ΑΜΕΑ, και τα 300 παιδιά από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι έγκυρες υποψηφιότητες ανέρχονται σε 141.000 (πέρυσι ήταν 133.000) και ότι ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 110.000 παιδιά έναντι 106.000 της προηγούμενης χρονιάς.

Οι ωφελούμενες/οι έχουν την δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους μέχρι 3 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει η ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος με την ανακατανομή του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ, από 211 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν την περσινή σχολική χρονιά.

- Advertisement -

________________