Υλικά
2 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
3 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κύβο λαχανικών με 100 ml νερό
4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλάκια του γλυκού δεντρολίβανο
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
4 φιλέτα μπακαλιάρου (περίπου στο σύνολο ένα κιλό)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 100 ml νερό και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από το ζωμό λαχανικών και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τις ντομάτες σε κύβους και το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις αρχίσουν να σιγοβράζουν ελαττώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα φιλέτα μπακαλιάρου. Αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το ψάρι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Εγκρίθηκε χθες 20 Μαΐου 2024 το σχέδιο για τον προϋπολογισμό του δήμου Άργους- Μυκηνών ανοίγοντας…
Με ιδιαίτερη ευλάβεια τελέστηκε χθες Δευτέρα 20 Μαΐου Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιστορικό ναό των Αγίων…
Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα Τρίτη 21 Μαϊου το μεσημέρι στην περιοχή Μπομπέικα στη Νέα Κίο σε…
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναύπλιο τελετή με αφορμή την ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων…
Κατέφτασαν χθες στο Άργος 200 μοτοσυκλετιστές με τις μηχανές τους για να λάβουν μέρος στο…
Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος σε μία συνέντευξη με τον κ. Λάζαρη, υπεύθυνο για την στρατηγική ανάπτυξης…