Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Σαν της Ελιάς οι ρίζες μας....», αύριο στο αρχαίο θέατρο Άργους

«Σαν της Ελιάς οι ρίζες μας….», αύριο στο αρχαίο θέατρο Άργους

Αύριο Δευτέρα 30 Ιουλίου στις 9 μ.μ. (εως 11μμ) στο αρχαίο θέατρο Άργους, η τελευταία – βάσει του αρχικού προγράμματος- εκδήλωση της σειράς “Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας 2018”, με τίτλο «Σαν της Ελιάς οι ρίζες μας….» (σ.σ.βεβαίως υπήρξαν αρκετές αναβολές λόγω των τραγικών συμβάντων στην Αττική, που δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν). 

 

Πρόκειται για μία παράσταση ύμνος των παραδόσεων του τόπου μας που εξαλείφουν κάθε χάσμα γενεών και που αποτελούν πηγή δύναμης, πίστης, ταυτότητας και νοήματος για κάθε άνθρωπο.

Μια παράσταση ύμνος των ηθών και των εθίμων μας που σαν τις ρίζες της ελιάς, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα παραμείνουν ζωντανά κι ακέραια, φύλακες της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, άγρυπνοι φρουροί της εθνικής μας συνείδησης, αρωγοί για τα νέα βήματά μας στο μέλλον…
Σκηνοθεσία – Ιδέα: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Χορεύουν: Ελληνική Παράδοση, Χορευτικός Όμιλος Κιβερίου, Εργαστήρι Ελληνικού Χορού, Πολιτιστικο λαογραφικο σωματειο ΧΟΡΟΣΗΜΟ, Χορευτικό Σύλλογος Αργολίδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Κίου, Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Ροεινού «Αγία Μαρίνα», Λύκειο των Ελληνίδων (περιφερειακό τμήμα Κουτσοποδίου)

 Στα Δίδυμα η κινητή βιβλιοθήκη

Αύριο Δευτέρα, 19:00 – 21:00, στα  Δίδυμα θα βρίσκεται η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου, που σε συνεργασία με την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας, θα πραγματοποιήσει δράση, με ανάγνωση αποσπασμάτων από επιλεγμένα βιβλία, η οποία θα απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά, στο πλαίσιο της παρουσίας της Κινητής Βιβλιοθήκης σε επιλεγμένα χωριά της Αργολίδας.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ