Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΛόγια που σκίζουν την καρδιά: Μανούλα φοβάμαι -Εσύ να μην έρθεις εδώ

Λόγια που σκίζουν την καρδιά: Μανούλα φοβάμαι -Εσύ να μην έρθεις εδώ

Η τραγωδία στο Μάτι, οι δεκάδες νεκροί, οι φονικές πυρκαγιές…

Ενα σκηνικό που μοιάζει με κρανίου τόπος, εκεί που χάθηκαν δεκάδες ζωές.

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες και αυτή της οικογένειας Φύτρου.

Η 13χρονη Εβίτα Φύτρου, που πήδηξε από ύψος 15 μέτρων για να σωθεί, ο 54χρονος πατέρας της, Γρηγόρης και ο 11χρονος αδερφός της, Αντρέας. Χάθηκαν, έμεινε πίσω μόνο η μητέρα που δεν κατάφερε ποτέ να πλησιάσει την περιοχή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι», στον ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, προσωπικός φίλος της οικογένειας Φύτρου, διάβασε ένα κομμάτι από την επιστολή που του έστειλε η μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών.

Τα λόγια… σκίζουν την καρδιά του καθενός.

«Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου. Ακούω στα αφτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα: “Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις”. Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Όταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί. Δεν έχω λόγια. Όταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα» αναφέρει σε αυτήν.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ