Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ10 κάτοικοι του Δήμου Επιδαύρου σε εργαστήριο του Λυκείου Επιδαύρου

10 κάτοικοι του Δήμου Επιδαύρου σε εργαστήριο του Λυκείου Επιδαύρου

Για πρώτη φορά το διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος “Λύκειο Επιδαύρου” που διεξάγεται στο Λυγουριό, καλεί τους φιλότεχνους και φιλομαθείς κατοίκους του Δήμου Επιδαύρου -και όχι μόνο- να συμμετάσχουν στη μαθησιακή διαδικασία!

 

Δέκα κάτοικοι της περιοχής θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε ένα από τα εργαστήρια. Το πρακτικό σεμινάριο με τον Ινδό δάσκαλο Σαντζόι Γκανγκούλι και τη διδάσκουσα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου, Χριστίνα Ζώνιου, στο οποίο θα συμμετέχουν 15 σπουδαστές του Λυκείου, νέοι ηθοποιοί και τελειόφοιτοι δραματικών σχολών και τμημάτων θεάτρου, θα λειτουργήσει ως ένα εργαστήρι κοινωνικού θεάτρου και ως τόπος συνεύρεσης ηθοποιών και μη ηθοποιών.

Ο Σαντζόι Γκανγκούλι (Sanjoy Ganguly) ξεκίνησε να εργάζεται στο θέατρο στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην αγροτική περιφέρεια της Βεγγάλης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Αντιγόνη ή Όταν το Εγώ γίνεται Εμείς και το Εμείς, Εκείνοι
Κύκλος Β: 18 Ιουλίου – 1 Αυγούστου.
Χρησιμοποιώντας θεατρικά παιχνίδια και ασκήσεις ως κοινωνικές μεταφορές, θα δημιουργήσω το θέμα ενός θεατρικού έργου. Οι ερμηνευτές θα κληθούν να γράψουν το έργο αντί να ερμηνεύσουν ένα ήδη γραμμένο. Για να κατανοήσουμε τους χαρακτήρες των προσώπων που θα προκύψουν θα αξιοποιήσουμε θεατρικές τεχνικές. Αφού ολοκληρώσουμε την ιστορία, θα εφαρμόσουμε μερικές τεχνικές δοκιμών. Έπειτα στη δομή του έργου θα ενσωματωθούν στοιχεία κίνησης, μουσικής και άλλα. Θα αξιοποιήσουμε επίσης σκηνικά αντικείμενα (props) διαθέσιμα στον χώρο του εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προσθέσουν αντικείμενα δικής τους επινόησης, ενώ θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τύμπανα και κιθάρες, αν τυχόν έχουν κάποιοι.

Συνδιδασκαλία με τη Χριστίνα Ζώνιου.

Η Χριστίνα Ζώνιου διδάσκει Υποκριτική και Κοινωνικό Θέατρο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο ως μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, από το 2005. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον περιλαμβάνει τις σύγχρονες προσεγγίσεις στη σκηνοθεσία, υποκριτική και δραματουργία, την εκπαίδευση ηθοποιών, τις παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση, το εφαρμοσμένο / κοινωνικό θέατρο και το Θέατρο του Καταπιεσμένου.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ