Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣτο κόκκινο σήμερα ο Δείκτης Επικινδυνότητας της Υπεριώδους Ακτινοβολίας UV στο Άργος

Στο κόκκινο σήμερα ο Δείκτης Επικινδυνότητας της Υπεριώδους Ακτινοβολίας UV στο Άργος

Ακραίος εμφανίζεται σήμερα 5-7-2018 ο Δείκτης Επικινδυνότητας της Υπεριώδους Ακτινοβολίας UV, σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης του Εθνικού Δικτύου Μέτρησης UVNET.

Ο Δείκτης UV είναι ένα διεθνές μέγεθος έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η μέγιστη τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες και κατά τις μεσημεριανές ώρες μπορεί να φτάσει έως 10 ή 11.

Οι τιμές αυτές απαιτούν την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο. Κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες ο Δείκτης UV έχει μικρότερες τιμές και κατά συνέπεια είναι μικρότερος ο κίνδυνος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Όσο μεγαλύτερος είναι ο Δείκτης UV τόσο πιο εύκολα και πιο σύντομα μπορούν να εμφανισθούν τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα της υπεριώδους ακτινοβολίας. Επίσης η σημαντικότητα των βλαβερών αποτελεσμάτων της εξαρτάται όχι μόνο από την ένταση της ακτινοβολίας που δέχεται ένα άτομο, αλλά και από το βαθμό ευαισθησίας του.

Μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει όσο πιο ανοιχτός είναι ο τύπος του δέρματός μας, για ανθρώπους με ανοιχτόχρωμα μάτια και ξανθά ή κόκκινα μαλλιά.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ