Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΛΙΔΑ: Ενημέρωση για την καταπολέμηση κουνουπιών και ελονοσίας από Παναγιωτοπούλου και Διαμαντόπουλο ...(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Ενημέρωση για την καταπολέμηση κουνουπιών και ελονοσίας από Παναγιωτοπούλου και Διαμαντόπουλο …(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα 03.07.18  από την Αντιπεριφερειάρχη Δημ. Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας ,

Το ΒΙΝΤΕΟ: 

 

κα Ελένη  Παναγιωτοπούλου και τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας   Πελοποννήσου, Ιατρό Δημ. Υγείας ΕΣΥ, κ.Βασίλη Διαμαντόπουλο σχετικά με την πορεία του έργου καταπολέμησης κουνουπιών και των παράλληλων δράσεων  ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές, που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου .

Η ενημέρωση έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης-αυτοψίας στο παραλιακό μέτωπο μεταξύ Ναυπλίου και Νέας Κίου, όπου  πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα συνεργεία  ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών, στο φυσικό και περιαστικό σύστημα της περιοχής.

Οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στο φυσικό και περιαστικό περιβάλλον, που αποτελεί την περιοχή ευθύνης της Περιφερειας, καθώς και των παράλληλων δράσεων  ελέγχου-επιτήρησης και επαγρύπνησης νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές, έχουν ξεκινήσει από νωρίς την άνοιξη και είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Πελοποννησο. Παράλληλα , στο τρέχον πρόγραμμα υπάρχει η πρόβλεψη για εντατικοποίηση των δράσεων και επέκτασή τους και στον αστικό ιστό των Δήμων, σε καθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης . Τονίσθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι για την προστασία από τα κουνούπια, και ιδιαιτερα απο τον ιό του Δυτ. Νείλου , είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων μας και συγκεκριμένα ο κάθε πολίτης  θα πρέπει να προσέχει να μην δημιουργεί εστίες αναπαραγωγής τους, στο χώρο της οικίας του και να λαμβάνει τα κατάλληλα μετρα προστασίας από τα τσιμπήματα ( εντομοαπωθητικά , κατάλληλα ρούχα, σίτες κλπ) .

Σημειώθηκε επισης η πολύ καλη πορεία υλοποίησης του προγράμματος για την καταπολέμηση του καταρροικού πυρετού , των ψύλλων και άλλων παθογόνων , που πραγματοποιείται σε στάβλους, σε άριστη συνεργασία με την Κτηνιατρική Υπηρεσία και τους κτηνοτρόφους,

Επισημάνθηκε επίσης η επέκταση του πρωτοποριακού προγράμματος για την πρόληψη και καταπολέμηση της ελονοσίας , το οποίο πλέον υλοποιείται σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες , με άριστα αποτελέσματα , στα πλαίσια του οποίου γίνεται ενεργητική αναζήτησή κρουσμάτων , σε πληθυσμούς υψηλού κινδυνου( πχ μετανάστες ) .

Επίσης , στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας σε όλα τα νοσοκομεία της Περ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αυτή που θα γίνει στις 11 Ιουλίου , στο Νοσοκομείο Αργολίδας, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΦΩΤΟ:

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ