Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ"Το όχι της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Δανίας" άρθρο του Ν....

“Το όχι της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Δανίας” άρθρο του Ν. Λυγερού

Μετά από όλα όσα ακούσαμε από την κυβερνητική προπαγάνδα για τόσες πιέσεις και για τόσους μήνες από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, έρχεται η επίσημη αλήθεια από τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Δανία που δεν δέχονται να δώσουν το πράσινο φως στην έναρξη των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλία είναι επίσης κράτος μέλος του NATO από το 1949 αλλά και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας που δεν έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το τωρινό τους συνταγματικό τους όνομα. Έχουμε μια ισχυρή συμμαχία που έχει δημιουργηθεί, η οποία υποστηρίζει την Ελλάδα ακόμα και αν αυτή δεν έχει ζητήσει τίποτα αυτήν την περίοδο ενώ βέβαια θα μπορούσε και ειδικά σε αυτό το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Έτσι η εξουσία στην Ελλάδα είναι αναγκασμένη να παραδεχτεί ότι χρησιμοποίησε μια προπαγάνδα που κατέρρευσε.

Επίσης οι εκπρόσωποι και του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. ξεκαθάρισαν το θέμα της έναρξης που θα πρέπει να σχετίζεται άμεσα με το θετικό δημοψήφισμα στα Σκόπια, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι όχι μόνο τα Σκόπια συνεχίζουν να ονομάζονται FYROM έως τότε και βέβαια ότι θέλουν να υπάρχει αποδοχή από τον σκοπιανό λαό για να μην υπάρχει πλαίσιο αντιπαράθεσης στη συνέχεια που θα προκαλούσε τριβές εντός των δύο υπερδομών.

Βλέπουμε λοιπόν τον Υπουργό Εξωτερικών να αναγκάζεται να υποστηρίξει τα Σκόπια και να γίνεται πιο σκοπιανός από τους σκοπιανούς για να περάσει η ιδεολογία του και να φανεί πόσο μεγάλη είναι η επιτυχία της διαπραγμάτευσης, μόνο που ξέχασε ότι υπάρχουν και άλλες χώρες που ξέρουν από διπλωματία και ότι δεν πρόκειται να πεισθούν με ένα προσύμφωνο που υπέγραψαν δυό Υπουργοί Εξωτερικών χωρίς κύρωση από τα δυό κράτη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ