«Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Φέσσα για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι παντελώς αβάσιμη, στερείται πληροφόρησης και προβαίνει σε ανιστόρητες συγκρίσεις» απαντούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στις δηλώσεις του προέδρου του ομίλου Quest, στην οποία ανήκει η ACS, Θεόδωρου Φέσσα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως τα ΕΛΤΑ δεν είναι βιώσιμα.
Τα ΕΛΤΑ αναφέρουν μεταξύ άλλων: Ο κ. Φέσσας δήλωσε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν είναι βιώσιμη εταιρεία και επηρεάζει αρνητικά την αγορά, πλήττοντας τον ανταγωνισμό. Δεν θα εστιάσουμε στα ερωτηματικά και τις απορίες που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις σε αυτή τη χρονική συγκυρία, μόλις λίγες ημέρες μετά την αποπληρωμή, από το κράτος, μέρους της αποζημίωσης για την καθολική υπηρεσία που παρείχαν τα ΕΛΤΑ για τα έτη 2013-2015.
Διαπιστώνουμε με λύπη ότι ο κ. Φέσσας είτε αγνοεί την πραγματικότητα της αγοράς είτε την παραβλέπει για τους δικούς του λόγους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον ενημερώσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες παρουσιάστηκε στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ το νέο Business plan, που εξασφαλίζει απόλυτη βιωσιμότητα στην εταιρεία, επισφραγίζει τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην ταχυδρομική αγορά και περνάει τα ΕΛΤΑ στη νέα εποχή, δίνοντας ένα ακόμα πιο σύγχρονο και ποικιλόμορφο πρόσωπο απέναντι στις ανάγκες των πελατών» τονίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε ανακοίνωσή τους».
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, «ανταγωνίζονται μόνο τον εαυτό τους και το πλούσιο ιστορικό παρελθόν τους που δημιουργεί τις μεγάλες παρακαταθήκες για το μέλλον. Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε τον κ. Φέσσα ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν είναι προς πώληση. Η μεταφορά των μετοχών στις 1/1/2018 από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. πιστοποιεί στην πράξη ότι οι εποχές της αδράνειας, της απαξίωσης και του μηδενισμού, που είχαν ως αποτέλεσμα τη φιλοσοφία “να βγουν τα ΕΛΤΑ στο σφυρί”, ανήκουν στο παρελθόν.
Τα ΕΛΤΑ, κ. Φέσσα, δεν πωλούνται, οπότε μην ανησυχείτε για τη δουλειά που θα είχε να κάνει ένας επίδοξος αγοραστής και φυσικά μην προβληματίζεστε για την μη λήψη δύσκολων διοικητικών αποφάσεων που θα μας καταστήσουν ανταγωνιστικούς».