Αλλαγές στην Ιερά Μονή της Γέννησις του Χριστού στο Άργος – Η Μητρόπολη Αργολίδας παίρνει τον έλεγχο;

- Advertisement -

Σύμφωνα με την καθοδήγηση της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας θα λειτουργεί πλέον η Ιερά Μονή της Γέννησις του Χριστού στο Άργος.

- Advertisement -

Το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Το Μοναστήρι μέχρι τώρα λειτουργούσε αυτόνομα και είναι γνωστό ως Παλαιοημερολογήτικο Μοναστήρι, αφού ακολουθούσε το λειτουργικό του Παλαιού Ημερολογίου. Από σήμερα θα κρατησει το Παλαιό Ημερολόγιο, αλλά θα ανήκει στην Πνευματική Δικαιοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας.

Το Μοναστήρι που ουσιαστικά λειτουργεί από το 1952 και είχε πρώτο κτήτορα τον Θεόκλητο μέχρι του θανάτου του το 2004, στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία της μοναχής, που το κατέχει μέχρι και σήμερα. Δύο είναι οι μοναχές σήμερα που μένουν στο μοναστήρι, το οποίο να σημειωθεί ότι λειτουργεί σαν Ησυχαστήριο.

Στο Μοναστήρι της Γέννησις του Χριστού εορτάστηκε σήμερα 10 Ιουνίου 2018 η γιορτή των Αγιορειτών Πατέρων. Να αναφερθεί επίσης ότι μέχρι τώρα με το παλαιό καθεστώς στο μοναστήρι κοινωνούσαν μόνο “παλαιοημερολογίτες πιστοί”, αφού ο παπάς καλούσε λέγοντας “Όσοι παλαιοημερολογίτες προσέλθετε”. Λόγω αυτού, πολλές φορές είχε δημιουργηθεί αναστάτωση μεταξύ μοναστηριού και πιστών.

Για την ιστορία, η ημερομηνία σήμερα σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο είναι 28 Μαϊου και όχι 10 Ιουνίου. Η σημερινή γιορτή όμως τελέστηκε και σε αυτό το Μοναστήρι, όπως και σε όλους τους ναούς της Ελλάδας, γιατί είναι γιορτή αυτή υπολογίζεται βάσει της εορτής του Πάσχα που είναι κοινό σε Παλαιό και Νέο ημερολόγιο και ο καθορισμός του έχει σχέση με το φεγγάρι.

Να αναφέρουμε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής της “Γέννησις του Χριστού” στο Άργος κατέχει μεγάλη περιουσία σε κτήματα και διαμερίσματα τα οποία του επιτρέπουν να είναι σε άριστη κατάσταση.

Τέλος, να τονίσουμε ότι υπάρχουν πολλά θέματα ανοικτά ακόμη στην υπόθεση της Μονής και για αυτό το λόγο η Μητρόπολη Αργολίδας δεν έχει επίσημα ανακοινώσει το παραμικρό γύρω από τις εξελίξεις, ενώ παράλληλα σε όλους τους τόνους καλεί άπαντες τους γνωρίζοντες να τηρήσουν το στόμα τους κλειστό σε σχέση με την υπόθεση.

Είναι καιρός όμως και η Μητρόπολη να ανοίξει τις πόρτες της και να ενημερώσει άπαντες για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν και όχι μόνο να διοχετεύει ειδήσεις όποτε επιθυμεί και μόνο μέσα από τα κανάλια του ελεγχόμενου από αυτή τύπου.

Πρέπει να καταλάβει ο Μητροπολίτης Νεκτάριος ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, ας μην χρησιμοποιεί τακτικές του 19ου.

ΦΩΤΟ:

- Advertisement -

________________