Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΚανέλα: Οι αντιγηραντικές ιδιότητες που αγνοούσαμε έως τώρα

Κανέλα: Οι αντιγηραντικές ιδιότητες που αγνοούσαμε έως τώρα

Εδώ και πολύ καιρό, οι επιστήμονες υποψιάζονται πως η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των αιχμηρών αιμοπεταλίων και στην προστασία από την αντίσταση στην ινσουλίνη, του παράγοντα δηλαδή που αυξάνει τον κίνδυνο του διαβήτη.

Το πώς ακριβώς όμως συμβαίνει αυτό, έχει παραμείνει ένα μυστήριο και ενώ πολλές έρευνες έχουν υποδείξει βάσιμες θεωρίες, πολλές άλλες δεν έχουν καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα.

Μία νέα έρευνα όμως που δημοσιεύθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, προτείνει έναν πιθανό μηχανισμό που οδηγεί σε αυτά τα αποτελέσματα, υποστηρίζοντας πως η κανέλα αποτελεί μία μεταβολική μονάδα παραγωγής ενέργειας. Για την ακρίβεια, οι ερευνητές πιστεύουν πως τα οφέλη του μπαχαρικού είναι πολλά περισσότερα από τον απλό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Η Έιμι Στόκερτ, αναπληρώτρια καθηγήτρια βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Raabe στο Οχάιο, πραγματοποιεί μελέτες για την κανέλα εδώ και πολλά χρόνια. Το 2015, η έρευνα της έδειξε πως όσοι άνθρωποι έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 και κατανάλωναν καθημερινά διατροφικά συμπληρώματα με κανέλα, παρουσίασαν μεγαλύτερες μειώσεις στο σάκχαρο του αίματος από εκείνους που λάμβαναν κάποιο φάρμακο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επίδραση της κανέλας διήρκησε ακόμη και όταν οι συμμετέχοντες έπαψαν να παίρνουν τα συμπληρώματα, γεγονός που υποδηλώνει πως οι αλλαγές είχαν ξεκινήσει να γίνονται σε κυτταρικό επίπεδο και πως η κανέλα επηρέαζε σημαντικά μια από τις πρωτεΐνες που εμπλέκονται στην θεραπεία των πασχόντων.

Sourcebovary.gr
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ