Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΕξι άτομα αναζητούνται συνολικά στις πληγείσες περιοχές της Αττικής

Εξι άτομα αναζητούνται συνολικά στις πληγείσες περιοχές της Αττικής

Εξι άτομα αναζητούνται συνολικά στις πληγείσες περιοχές της Αττικής…

Συνολικά έξι άτομα αναζητούνται στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες περιοχές, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Δεκαέξι νεκροί, έξι αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες ζημίες είναι ο τελευταίος απολογισμός μετά τη φονική καταιγίδα της Τετάρτης, που διήρκεσε μόλις μιάμιση ώρα. Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν έξι ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ βρήκαν σώους δύο άλλους την Πέμπτη. Πρόκειται για δύο άνδρες, που εντοπίστηκαν στις περιοχές Αγίου Ιωάννη και Αγίου Γεωργίου Μάνδρας.

Οι δεκατρεις νεκροί ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες, δύο από τη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας από το Λιμενικό και ένας αγνώστων στοιχείων από της θαλάσσια περιοχή στον Σκαραμαγκά. Δημοσία δαπάνη θα γίνουν οι κηδείες των θυμάτων, ανάμεσα στους οποίους και ένας τραυματιοφορέας.

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τουλάχιστον 88 άτομα από σπίτια και αυτοκίνητα και δέχτηκε πάνω από 660 κλήσεις από την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων.

«Τέτοια εικόνα, όσα χρόνια υπηρετώ στο Πυροσβεστικό Σώμα, τέτοια καταστροφή δεν έχω ξαναδεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποστράτηγος  Σώματος και διοικητής περιφερειακής πυροσβεστικής διοίκησης Αττικής, Κωνσταντίνος Γιόβας. Κλειστά παραμένουν τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, η διασταύρωση Μάνδρας – Μαγούλας και η έξοδος 1 της Αττικής Οδού στο ρεύμα προς Ελευσίνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ