Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΜπάμπης Αντωνιάδης:"Γιατί υπάρχει ανάγκη να πουλήσει ο δήμος οικόπεδο;"

Μπάμπης Αντωνιάδης:”Γιατί υπάρχει ανάγκη να πουλήσει ο δήμος οικόπεδο;”

Μπάμπης Αντωνιάδης:”Γιατί υπάρχει ανάγκη να πουλήσει ο δήμος οικόπεδο;” …

Γιατί στη σημερινή οικονομική συγκυρία κάποιος επιλέγει να πουλήσει ένα περιουσιακό του στοιχείο; Συνήθως επειδή βρίσκεται σε οικονομικά αδύνατη θέση. Βρίσκετε ο δήμος Ναυπλιέων σε οικονομική αδυναμία που πρότεινε να πουληθεί οικόπεδο ιδιοκτησίας του στην περιοχή Ροδίου; Όλες οι διαβεβαιώσεις και η πρακτική, δείχνουν ένα δήμο που σκορπά (πολλές φορές αλόγιστα) το χρήμα.

Στο τελευταίο συμβούλιο 19-10- 2017 συζητήθηκε (με πρόταση του δημάρχου) η εκποίηση ενός οικοπέδου ιδιοκτησίας του δήμου στην περιοχή Ροδίου. Οικόπεδο εμβαδού 577.36 τ.μ. Έχει προκύψει στην ιδιοκτησία του Δήμου από εισφορά σε γη μετά την ένταξη στο
σχέδιο πόλης της περιοχής.

Γιατί να πουλήσει ο δήμος ένα περιουσιακό στοιχείο του σήμερα; Αφού ο δήμος δεν έχει οικονομικό πρόβλημα με την σημερινή κατάσταση στην αγορά ακινήτων μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι θα πάρει ο δήμος το καλύτερο οικονομικό τίμημα; Μήπως αυτό όμως είναι το ζητούμενο;

Το τάξιμο ότι τα χρήματα θα πάνε για την κατασκευή παιδικής χαράς στην περιοχή δεν είναι κάτι καινοτόμο γιατί τα χρήματα δεν μπορούν να πάνε πουθενά αλλού εκτός από την περιοχή. Αυτά λέει ο νόμος ένταξης στο σχέδιο πόλης περιοχών. Τα χρήματα από τις εισφορές επενδύονται αναγκάστηκα στην περιοχή ένταξης.

Το θέμα δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο γιατί υπήρχαν τέσσερεις αρνητικοί ψήφοι και δεν υπήρχε η κατάλληλη από το νόμο πλειοψηφία. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι σύντομα θα επανέλθει σαν θέμα.

Υ.Γ Το Τοπικό συμβούλιο με μια αρνητικό ψήφο και μια λευκή έχει εγκρίνει το αίτημα…..

Μπάμπης Αντωνιάδης
Δημοτικός σύμβουλος ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ