O CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

Φουρνιστοί κεφτέδες με καπνιστή σάλτσα ντομάτας από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Φουρνιστοί κεφτέδες με καπνιστή σάλτσα ντομάτας από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο ….

Πεντανόστιμο πιάτο για την οικογένεια αλλά και για τους καλεσμένους σας… Συνοδεύεται υπέροχα με σπιροτό ρύζι!!!

Υλικά
5 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για λάδωμα
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.γ. ξηρή ρίγανη
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου barbeque
800γρ ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. πάστα τσίλι
1 κ.γ. ζάχαρη μουσκοβάντο
2 μεγάλα κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, τα φύλλα
250ml ζωμός μοσχάρι
αλάτι, κατά βούληση
μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
200γρ καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
800γρ κιμάς μοσχαρίσιος
75γρ ψίχα μπαγιάτικου λευκού ψωμιού
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη + επιπλέον για γαρνιτούρα
1 μέτριο αβγό, χτυπημένο
200γρ μοτσαρέλα, χοντροκομμένη
25γρ παρμεζάνα, χοντροτριμμένη

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Σβήνουμε τη φωτιά, βάζουμε το μισό μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, την κρέμα βαλσάμικου barbeque και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, την πάστα τσίλι, τη ζάχαρη, τα φύλλα θυμάρι, το ζωμό μοσχάρι, λίγο αλατοπίπερο και σιγομαγειρεύουμε.

Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον στο 1/2 κρύο μείγμα κρεμμυδιού μαζί με τον κιμά, την ψίχα ψωμιού, 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, το αβγό, 1/2 κ.γ. αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι.

Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά με τα χέρια, μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές και φτιάχνουμε κεφτεδάκια.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δύο δόσεις, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα που μαγειρεύεται , ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν χωρίς καπάκι για 20 λεπτά, μέχρι να μειωθεί και να δέσει η σάλτσα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240C.

Βάζουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με επιπλέον φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.

 

 

 

 

 

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της παράταξης “Αναπτυξιακή Δύναμη” του Θοδωρή Βασιλόπουλου (φωτό & βίντεο)

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος με την Επιμελητηριακή Παράταξη "Αναπτυξιακή Δύναμη"…

9 ώρες πριν

Πρωτοσέλιδο στην Daily Mail: Έφυγε από το Λονδίνο και ζει μόνιμα στο Ναύπλιο

Η Ελλάδα είναι για πολλούς ένας ονειρεμένος προορισμός διακοπών. Αλλά πόσο ελκυστική είναι για μόνιμη…

17 ώρες πριν

O Διομήδης “έκαμψε” την αντίσταση του Ιωνικού (φωτό & βίντεο)

Η ομάδα του Άργους πανηγύρισε την δύσκολη νίκη απέναντι στην ομάδα του Ιωνικού με 29-26…

17 ώρες πριν

Super League 2: Επικράτησε του Παναργειακού η Ηλιούπολη με 1-0 (φωτό)

Επικράτησε του Παναργειακού η Ηλιούπολη με 1-0, σε έναν αγώνα γεμάτο ένταση, δυνατές φάσεις για…

2 ημέρες πριν

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Σαμαρά: «Έθεσε εαυτόν για δεύτερη φορά εκτός της ΝΔ»

Σε διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με το protothema.gr προχώρησε το κυβερνών κόμμα μετά τη…

2 ημέρες πριν

Αργολίδα: Αναγγελία θυελλωδών ανέμων από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

Αναγγελία θυελλωδών ανέμων από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου σήμερα Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024. 1.-Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα…

2 ημέρες πριν