O CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα από την Αργυρώ

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα βανίλια-σοκολάτα, για απόλαυση χωρίς τελειωμό.

Υλικά Συνταγής
Για τη βάση
250 γραμ. μαργαρίνη
8 κ.σ. κακάο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γραμ.
1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης
2-4 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

Για την κρέμα σοκολάτα-βανίλια
2 λίτρα φρέσκο γάλα
1 φλ. ζάχαρη
8 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
2 βανίλιες
200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη ή ψιλοκομμένη

Για το στήσιμο του γλυκού
4 κ.σ. γάλα κρύο
4 κ.σ. κονιάκ
μπόλικη τρούφα σοκολάτα
1 συσκευασία μπισκότα πτιμπερ.
σαντιγί (προαιρετικά)

Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια-σοκολάτα
Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο 1/2 λίτρο κρύο γάλα που κρατήσαμε. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με σύρμα ή κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.

Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, την ισομοιράζουμε σε δύο μπολ. Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Φτιάχνουμε το μωσαϊκό για βάση
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ.

Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα. Αδειάζουμε το μωσαϊκό απλώνοντάς το σαν βάση σε ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ.

Ρίχνουμε πάνω στο μωσαϊκό, σε μια στρώση, την κρέμα βανίλια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα κάνουμε στρώση όλα πάνω στην κρέμα βανίλια. Ραντίζουμε με το γάλα και το κονιάκ.

Απλώνουμε σε μια στρώση την κρέμα σοκολάτα. Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτα. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Προαιρετικά, πριν το σερβίρουμε, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τρούφα.

Extra tips

-Εάν πρόκειται να φάνε παιδιά το γλυκό ψυγείου, παραλείψτε το κονιάκ.

-Τα μπισκότα στην ενδιάμεση στρώση μπορείτε να τα βάλετε και ολόκληρα αλλά αν τα βάλετε σπασμένα, δίνουν όγκο στο γλυκό και μπλέκονται μέσα στις κρέμες.

 

 

 

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

75 εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Μάϊο

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην…

46 λεπτά πριν

Αυξημένος κίνδυνος Δάγκειου πυρετού σε ταξιδιώτες σε χώρες του εξωτερικού – Μέτρα πρόληψης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει και προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης Δάγκειου πυρετού…

1 ώρα πριν

Ενημέρωση και στην Ελλάδα για σοβαρό κίνδυνο από εισαγόμενο μπαχαρικό

26 χώρες ενημερώθηκαν από το RASFF για μπαχαρικό που περιέχει παράνομα φυτοφάρμακα. Η Δανία ενημέρωσε…

3 ώρες πριν

Καιρός: Βροχές μετά τον ανοιξιάτικο καύσωνα – Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

Άστατος ο καιρός για τις επόμενες ημέρες με καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. ΠΡΟΓΝΩΣΗ…

3 ώρες πριν

Σύλληψη και πρόστιμο πάνω από 2.372€ για την πυρκαγιά στη Προσύμνη Αργολίδας

Συνελήφθη την Δευτέρα 6 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς του Κλιμακίου…

3 ώρες πριν

«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας! Σάββατο 18 Μαΐου και Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι…

4 ώρες πριν