Υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου η απόφαση για τη σύσταση και συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για το «Ελληνικό Γιαούρτι».
Έργο της Ομάδας – που θα έχει διετή θητεία – είναι ο συντονισμός και η ενημέρωση των συλλογικών φορέων της παραγωγής του ελληνικού γιαουρτιού, καθώς και των παραγωγών της πρώτης ύλης, προκειμένου να συναποφασίσουν και να προετοιμαστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες ενός φακέλου υποβολής αίτησης για καταχώριση της ονομασίας «Ελληνικό Γιαούρτι» στο ενωσιακό Μητρώο Προστατευόµενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) – Προστατευόµενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ).
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή τη συγκρότηση της Ομάδας Εργασίας, δήλωσε τα εξής: «Προχωράμε σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του παραδοσιακού εθνικού μας προϊόντος, του ελληνικού γιαουρτιού που χαρακτηρίζεται για τα ιδιαίτερα και μοναδικά ποιοτικά του χαρακτηριστικά, στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. Παράλληλα με την ανάδειξη του ελληνικού γιαουρτιού, προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ελληνικής κτηνοτροφίας και η διασφάλιση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων που παράγουν την πρώτη ύλη, καθώς και των παραγωγών του προϊόντος».
Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου λόγω αλλεργιογόνων ουσιών. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής…
Οι μέρες περνούν γρήγορα και ήδη βρισκόμαστε στα μισά της Μ. Εβδομάδας. Πολλές από εσάς…
Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για πολλαπλές περιπτώσεις κλοπών στο Άργος: Εξιχνίαση τριών (3) περιπτώσεων κλοπών και…
Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την απόπειρα κλοπής σε κατάστημα του Ναυπλίου: Συνελήφθη ένα (1) άτομο…
Το Mediterranean Yacht Show που πραγματοποιείται στο Ναύπλιο από 17 Απριλίου έως 1 Μαΐου αποτελεί…
Την αναστάτωση τους εκφράζουν οι παραγωγοί του πορτοκαλιού σχετικά με τις επιδοτήσεις που πιστώθηκαν στους…