Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΒέλγιο: Ο πρωθυπουργός Μισέλ καλεί τους πολίτες μέσω Twitter να ακολουθούν τις...

Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός Μισέλ καλεί τους πολίτες μέσω Twitter να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών

Βέλγοι στρατιώτες «εξουδετέρωσαν» έναν ύποπτο, ο οποίος προκάλεσε μια μικρής ισχύος έκρηξη φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, δήλωσε εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα και ότι η κατάσταση στην πρωτεύουσα του Βελγίου είναι υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκαν το Γαλλικό Πρακτορείο και η ταμπλόιντ εφημερίδα Het Laatste Nieuws, ο ύποπτος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» πριν από την έκρηξη και πριν στρατιώτες που εκτελούσαν περιπολία στον σταθμό ανοίξουν πυρ εναντίον του.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Ο Μισέλ και ο υπουργός Εσωτερικών της βελγικής κυβέρνησης βρίσκονται στο εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων και παρακολουθούν την κατάσταση.

Δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του υπόπτου, ούτε έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η πληροφορία ότι φορούσε ζώνη ή γιλέκο με εκρηκτικά.
Ο σταθμός και η περιοχή του ιστορικού κέντρου, η οποία ήταν γεμάτη κόσμο, εκκενώθηκαν και η αστυνομία έστησε περίμετρο ασφαλείας, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ