Το παγωτό καραμέλα το βρίσκουμε στα ζαχαροπλαστεία και είναι από τις γεύσεις που φεύγει πολύ. Εμείς σας προτείνουμε να το φτιάξετε σπίτι και θα δείτε ότι θα ξετρελάνει την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Στα μικρά παιδιά ειδικά μπορείτε να ρίξετε από πάνω σιρόπι σοκολάτας ή το αντίστοιχο καραμέλας.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κουτί φυτική σαντιγί ερμόλ ή μόρφατ
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
• 1 κούπα κρέμα γάλακτος (250 ml.)
• 2 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά)
• 1 κούπα καβουρντισμένα και καραμελωμένα αμύγδαλα
• 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Χτυπώ στο μίξερ τη σαντιγί στη δυνατή ταχύτητα για 3′ καλά για να αφρατέψει.
• Προσθέτω τη καραμέλα και συνεχίζω το χτύπημα.
• Τέλος προσθέτω την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά.
• Παγώνω στη παγωτομηχανή ή το βάζω στη κατάψυξη και χτυπώ κατά διαστήματα.