Η σοκολατόπιτα είναι από τα πιο ωραία γλυκά. Μπορεί τώρα το καλοκαίρι να νομίζετε ότι θα σας πέσει βαριά ωστόσο μπορείτε εύκολα να την συνδυάσετε με παγωτό.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλ. τσαγιού βούτυρο (μισό γάλακτος/ μισό μαργαρίνη)
600 γρ. σταγόνες σοκολάτας (300 γρ. κουβερτούρας + 300 γρ. γάλακτος)
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τις δύο ειδών σταγόνες σοκολάτας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί.
Στρώνετε στο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ένα ένα.
Ρίχνετε ομοιόμορφα από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας και καλύπτετε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα.
Αλείφετε με το πινέλο και το επάνω φύλλο με το βούτυρο και με ένα μαχαίρι χαράζετε τα επάνω φύλλα κάθετα και οριζόντια.
Ψήνετε τη σοκολατόπιτα για 45′ μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο του.
Αν θέλετε, αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Το Σάββατο 27 Απριλίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 9oυ Mediterranean Yacht Show στην…
Τροχαίο ατύχημα έγινε πριν λίγη ώρα σήμερα Σάββατο 27 Απριλίου στον κόμβο στην Άρια Ναυπλίου…
Το τελευταίο «αντίο» στον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρη, είπαν συγγενείς και φίλοι, το μεσημέρι…
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών,…
Πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος της Γ εθνικής την Κυριακή 28 Απριλίου με την διεξαγωγή…
Σήμερα Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στην περιοχή Γκριμάρια Άργους μετέβη η Αντιδήμαρχος του δήμου Άργους…