Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι πεντανόστιμα και μπορούμε με αυτά να φτιάξουμε υπέροχα γλυκά σε λίγο χρόνο. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι μία πεντανόστιμη ροδακινόπιτα που δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι!
ΥΛΙΚΑ:
• 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. baking powder
• 120 ml λάδι
• 120-130 ml χλιαρό νερό
• 150 γρ. καστανή ζάχαρη
• 4-5 ζουμερά ροδάκινα
• 1 κ.γ. κανέλα
• λίγο μοσχοκάρυδο
• λίγο γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το baking powder και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε.
2. Ρίχνουμε το λάδι και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να απορροφηθεί και να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
3. Κόβουμε σε μια λεκάνη τα ροδάκινα (αφού τα καθαρίσουμε) σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Αναμιγνύουμε καλά.
4. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο). Βάζουμε σε ταψί (28 εκ.) το ένα φύλλο να καλύπτει καλά τη βάση και τα πλευρά, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράσσουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι ή ανοίγουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC (πάνω και κάτω αντίσταση) για περίπου 50 λεπτά.
Πότε χτυπάει το τελευταίο κουδούνι στα σχολεία - Τι ισχύει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Στην…
Πάσχα ήταν και πέρασε! Όμως αρνί έμεινε και σήμερα αναρωτιόμαστε τι θα το κάνουμε. Δύο…
Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση…
Την Παρασκευή 10 Μαΐου εορτάζει ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους. Την…
Γιορτάζει το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο. Την…
Τις δικές τους ευχές, ανήμερα του εορτασμού του πολιούχου της πόλης Αγίου Πέτρου, έστειλαν ο…