Όταν το καλοκαίρι φτάνει και ο κόσμος είναι στις θάλασσες, η ουρολοίμωξη κάνει την εμφάνισή της. Οι γυναίκες μάλιστα είναι αυτές που υποφέρουν περισσότερο. Τι συμβαίνει όμως όταν μία γυναίκα διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης της; Μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη; Μπορεί να πάρει αντιβίωση; Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας πουν τις πολύτιμες συμβουλές τους και να μας δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά μας.
Καταρχήν αυτό που πρέπει να κάνετε από την πρώτη κιόλας στιγμή είναι να έρθετε σε επαφή με τον γυναικολόγο σας ο οποίος είναι αρμόδιος για την κατάσταση αυτή. Μην το αφήσετε να προχωρήσει, ούτε να προσπαθήσετε να το καταπολεμήσετε μόνες σας γιατί όσο περνάει η ώρα ο πόνος και το τσούξιμο χειροτερεύουν.
Κατά την πρώτη σας επίσκεψη στον γυναικολόγο θα πραγματοποιηθεί καλλιέργεια ούρων για να διαπιστωθεί εάν πάσχετε από κάποια μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος. Αν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας δείξουν ότι έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 100.000 μικροοργανισμοί ανά χιλιοστόμετρο ούρων θα σας προταθεί από το γιατρό σας η λήψη θεραπευτικής αγωγής, η οποία είναι άμεσα αποτελεσματική στο 90% των περιπτώσεων.
Σε όλα τα πράγματα όμως υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις. Εάν, λοιπόν, εσείς ανήκετε στο 10% των περιπτώσεων όπου η βακτηριουρία, όπως αλλιώς ονομάζεται, επιμένει ο γιατρός ή η μαία σας θα σας προτείνουν επανάληψη της αγωγής ή συντηρητική λήψη αντιβίωσης έως το τέλος της εγκυμοσύνης.