Το πορτοκάλι είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα μας. Τι θα λέγατε να φτιάχναμε παγωτό από αυτό; Δύο υλικά αρκούν για να το κάνετε.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 περίπου γραμ.)
4 πορτοκάλια χυμού μεγάλα ή 5 μικρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στύβουμε τα πορτοκάλια και ρίχνουμε το χυμό τους σε ένα μπολ.
2. Στη συνέχεια, αδειάζουμε και το ζαχαρούχο στο μπολ και χτυπάμε τα υλικά είτε με το μίξερ είτε με το σύρμα χειρός έως ότου ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
3. Τέλος, τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή, ή αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το ρίχνουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, απ’ όπου το βγάζουμε ανά μισή ώρα και το ξαναχτυπάμε. Αυτή η διαδικασία γίνεται 3-4 φορές. Το παγωτό μας είναι έτοιμο!