Την πρόθεσή τους να μετεξελίξουν την πρωτοβουλία τους σε κόμμα θα επιβεβαιώσουν αύριο η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης, καθώς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μια 110μελής επιτροπή προσώπων που στηρίζουν την Ωρα Αποφάσεων. Οπως διευκρίνισαν οι τρεις πρόκειται για την «Αρχική Εθνική Συντονιστική Επιτροπή της “Ωρας Αποφάσεων”» αποτελούμενη από πολίτες που κατεξοχήν έχουν διακριθεί στον ιδιωτικό τομέα και θα αποτελέσουν το άτυπο θεσμικό όργανο που θα οδηγήσει τον νέο φορέα στο ιδρυτικό του συνέδριο και στην επίσημη ίδρυση του νέου κόμματος.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι τρεις –πιθανότατα και λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη– μοιάζουν να επισπεύδουν τις αποφάσεις τους. Ετσι, κατά πληροφορίες, θα απευθύνουν αύριο μια έσχατη πρόσκληση σε κόμματα και προσωπικότητες να συμπράξουν μαζί τους στον νέο φορέα, δημιουργώντας μια ολιγομελή επιτροπή η οποία θα καθορίσει τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων τους. Με αυτό το σκεπτικό, μάλιστα, θα ανακοινώσουν και την πρώτη συνέλευση του νέου φορέα τους στο Ναύπλιο εντός του Ιουνίου (πριν από το Συνέδριο της ΔΗΣΥ), προκειμένου εκεί να επισφραγιστεί η δέσμευση όλων να μετάσχουν στο συνέδριο του φθινοπώρου και κατόπιν να εκλεγεί και αρχηγός από τη βάση. Η επιλογή αυτή εκτός από συμβολικό έχει βέβαια και επικοινωνιακό χαρακτήρα, καθώς είναι προφανές ότι οι τρεις πολιτικοί θέλουν να καταδείξουν με τις κεντρικές προγραμματικές προτάσεις που θα αναδείξουν στις ομιλίες τους, τις σαφείς διαφορές που πιστεύουν ότι έχουν με την κ. Γεννηματά και τις δικές της πρωτοβουλίες να διευρύνει το δυνάμει ακροατήριό της μέσω της συνεργασίας της με τον Γ. Παπανδρέου, τη ΔΗΜΑΡ και τις λοιπές δυνάμεις που μετέχουν στη ΔΗΣΥ.
Το ερώτημα, βέβαια, για τους τρεις παραμένει αν σύμμαχο στο δικό τους σχέδιο θα έχουν τον κ. Στ. Θεοδωράκη. Συνεργάτες του υπενθύμιζαν χθες ότι μια κοινή επιτροπή με την Ωρα Αποφάσεων έχει προτείνει και εκείνος. Αφηναν έτσι να εννοηθεί ότι οι δύο πλευρές δεν είναι μακριά, φτάνει οι τρεις να καταλάβουν ότι η σύμπραξη δεν προϋποθέτει τη διάλυση του Ποταμιού.