Υλικά Συνταγής
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
3 φλ. φαρίνα ολικής άλεσης
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 κ.σ. αποξηραμένος δυόσμος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Σε μπoλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες και το κρεμμύδι.
Λαδώνουμε μεσαία, μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα. Ισιώσουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 45′. Ελέγχουμε αν ψήθηκε, μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο του.
Αφήνουμε να σταθεί για 10′ στη φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.
argiro.gr
Τον Πολιούχο του Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό εορτάζει το Άργος το διήμερο 6-7 Μαΐου. Απόψε…
Βροχές αναμένονται σε αρκετές περιοχές, ενώ επιστρέφει η αφρικανική σκόνη. Πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο…
Η Δευτέρα του Πάσχα, γνωστή και ως Δευτέρα της Διακαινησίμου, είναι η ημέρα μετά την…
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Προσύμνη του Δήμου Άργους – Μυκηνών, στην Αργολίδα, από…
Τον Αγαπημένο μας μπαμπά, παππού, προ-Παππού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗ του Δημητρίου ετών 90, Αποχαιρετούμε Την Πέμπτη…
Το έθιμο της εκτέλεσης του Ιούδα δια τουφεκισμού αναβίωσε και φέτος στην Ασίνη του Δήμου…