Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΛιπαρά μαλλιά; 3 λάθη που κάνεις και λαδώνουν γρήγορα!

Λιπαρά μαλλιά; 3 λάθη που κάνεις και λαδώνουν γρήγορα!

Αν έχεις λεπτή και λιπαρή τρίχα σίγουρα το μεγαλύτερο «hair problem» σου είναι ότι δείχνουν «λαδωμένα» και βαριά ακόμη και αν έχεις λουστεί το περασμένο βράδυ.

Δεν χρειάζεται να φρικάρεις και να κυκλοφορείς πάντα με πιασμένους κότσους. Βρήκαμε τα 3 μεγαλύτερα λάθη που κάνεις και εντείνουν την λιπαρότητα των μαλλιών σου! Μάθε ποια είναι αυτά και φρόντισε να μην τα ξανακάνεις…

Λάθος 1: Καθημερινό λούσιμο.

Πολλές φίλες μου που έχουν λιπαρή τρίχα, πιστεύουν ότι με το να λούζονται κάθε μέρα θα κάνουν τα μαλλιά τους να μη λαδώνουν. Αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος, καθώς σε κάθε λούσιμο, η επιδερμίδα της κεφαλής παράγει έλαια για να αναπληρώσει εκείνα που χάθηκαν στο πλύσιμο. Οπότε, αν λούζεσαι κάθε μέρα, θα «υποχρεώσεις» το δέρμα να αυξήσει περισσότερο την παραγωγή των φυσικών ελαίων και θα χειροτερέψεις την κατάσταση.

Λάθος 2: Η εφαρμογή κοντίσιονερ στη ρίζα.

Το ότι έχεις λιπαρά μαλλιά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς και κοντίσιονερ, το θέμα είναι όμως να ξέρεις πώς να το χρησιμοποιήσεις σωστά! Προσπάθησε να απλώνεις το κοντίσιονερ ή τη μάσκα σου μόνο στα ¾ της τρίχας, δηλαδή μόνο στις άκρες και όχι στη ρίζα. Βάζοντας κάποιο προϊόν ενυδάτωσης στη ρίζα το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να φράξεις τους πόρους και να αυξήσεις τη λιπαρότητα.

Λάθος 3: Πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου.

Παραδέξου το: στις πιο αμήχανες και αγχωτικές στιγμές της ζωής σου, την πληρώνουν τα μαλλιά σου! Πολλές από εμάς, έχουμε τη συνήθεια να πειράζουμε με τα χέρια τα μαλλιά μας κάθε φορά που νιώθουμε περίεργα. Αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι ότι όσο πιο πολύ τα αγγίζουμε, τόσο περισσότερο ενεργοποιούμε την παραγωγή ελαίων από την επιδερμίδα. Οπότε καλύτερα βρες μια άλλη συνήθεια να υιοθετήσεις!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ