Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟ50.000 κάτοικοι θα απομακρυνθούν από τα σπίτια τους για την εξουδετέρωση βόμβας...

50.000 κάτοικοι θα απομακρυνθούν από τα σπίτια τους για την εξουδετέρωση βόμβας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια εργασιών ανοίγματος νέας δεξαμενής σε πρατήριο βενζίνης, στην οδό Μοναστηρίου 90.

Η βόμβα που βρέθηκε είναι αεροπορική και βρέθηκε σε βάθος 5 μέτρων. Οι εργασίες εξουδετέρωσης της, σταμάτησαν, καθώς η βόμβα ήταν μεγαλύτερη από όσο περίμεναν και θα πρέπει να γίνει ειδική επιχείρηση, ώστε να εξουδετερωθεί με ασφάλεια για τους πολίτες. Το βάρος της, ξεπερνά τα 250 κιλά και θα χρειαστεί να απομακρυνθεί από το σημείο, για να εξουδετερωθεί.

«Όλα θα πάνε καλά, απλά θέλει την οργάνωση. Για να είμαστε σίγουροι θα υπάρχει απομάκρυνση των κατοίκων σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβας. Μπορεί να είναι 50.000 αλλά και περισσότεροι κάτοικοι, γιατί δεν πρόκειται για αραιοκατοικημένη περιοχή. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου» δήλωσε στο seleo.gr η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου.

Η επιχείρηση θα αρχίσει το μεσημέρι της Κυριακής (12/2) και αναμένεται να κρατήσει λίγες ώρες. Ήδη ψάχνουν λεωφορεία που θα μετακινήσει τους κατοίκους και ευπαθείς ομάδες, αλλά αναζητείται και το σημείο που θα παραμείνουν έως το τέλος της επιχείρησης. «Θεωρήσαμε ότι καλύτερη ημέρα είναι η Κυριακή, που είναι κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα. Λόγω της ημέρας θα είναι πιο εύκολη η μετακίνηση των πολιτών από τα σπίτια τους. Ψάχνουμε λεωφορεία που θα μετακινήσουν τον κόσμο και που θα τους πάνε» αναφέρει η Βούλα Πατουλίδου.

Τέλος, την Τρίτη θα γίνει νέα συνεδρίαση της Διεύθυνσης Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα ανακοινωθούν οι οδοί που θα πρέπει οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και ο τελικός σχεδιασμός της επιχείρησης.

πηγή: seleo.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ