Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΚαλλιάνος: Η επόμενη εβδομάδα 20άρια και σκόνη με καταιγίδες και πτώση

Καλλιάνος: Η επόμενη εβδομάδα 20άρια και σκόνη με καταιγίδες και πτώση

Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες διότι οι εναλλαγές θα είναι τέτοιες, που θα στην κυριολεξία θα αλλάζουμε εποχές μέσα σε λίγες ώρες.
Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία θα συνεχίσει να σημειώνει άνοδο τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα έως και τη Δευτέρα να σημειωθούν τιμές της τάξεως των 19-20 βαθμών κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα ενισχύονται σταδιακά μέχρι τη Δευτέρα με αποτέλεσμα οι μετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική η οποία πιθανότατα θα προκαλέσει μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Από τη Δευτέρα το απόγευμα όμως, ο καιρός θα αλλάξει και θα επιδεινωθεί αισθητά πρώτα από τη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο και δυτικά ηπειρωτικά) με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες, φαινόμενα που γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Επομένως μέσα στην Τρίτη περιμένουμε πολύ άστατο καιρό με βροχοπτώσεις, καταιγίδες (ίσως και τοπικές χαλαζοπτώσεις) σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη αναμένονται και στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη.
Εννοείται πως οι βροχές θα επηρεάσουν και τα νησιά του Αιγαίου, αφού το βαρομετρικό χαμηλό που θα έχει εκείνες τις ώρες κέντρο στην Ιταλία, θα μας επηρεάσει με δυνατά κατά τόπους φαινόμενα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ