Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΘΕΑΤΡΟΘεατρική παράσταση «ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» στην Αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος»

Θεατρική παράσταση «ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» στην Αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος»

Με αφορμή την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου , το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» σας καλεί στη θεατρική παράσταση «ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 στις 11.30 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Είναι μια παράσταση της Καλλιτεχνικής Εταιρείας Αργώ της Αιμιλίας Υψηλάντη, όπου μέσα από ένα μωσαϊκό αληθινών περιπτώσεων παρουσιάζει τις δυνατότητες του διαδικτύου στη διευκόλυνση της καθημερινότητας, στην επικοινωνία, στη γνώση και τη ψυχαγωγία, συνδέοντας τα μέλη της οικογένειας από τον παππού μέχρι τον εγγονό. Οδηγός στον τομέα αυτό είναι οι νεότερες γενιές. Παράλληλα, οι μεγαλύτεροι μπορούν να κοινωνήσουν την πείρα και τη σοφία τους στις νεότερες γενιές που τους δίνει η ζωή έξω από την οθόνη.

Την παράσταση έχει γράψει ο συγγραφέας της Φάρμας του Διαδικτύου και Υπεύθυνος της γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Γιώργος Κορμάς και σκηνοθετεί ο Γιώργος Ρούφας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Νίκος, ένας έφηβος με συμπτώματα εθισμού στα διαδικτυακά παιχνίδια, ζει μόνο στον ψηφιακό κόσμο, αγνοώντας τις χαρές της πραγματικής ζωής. Η οικογένειά του ανησυχεί και προσπαθεί να τον βοηθήσει. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έχει ο παππούς, πετυχημένος καλλιτέχνης, που τον γοητεύουν οι νέες τεχνολογίες αλλά αδυνατεί να τις κατανοήσει. Ο παππούς  γνωρίζει με την βοήθεια του εγγονού  τις χρήσεις, τις δυνατότητες που έχει το διαδίκτυο για να κάνει την ζωή του πιο πρακτική και λειτουργική, ενώ ο εγγονός με την βοήθεια του παππού αποκτά νέα ερεθίσματα, ανακαλύπτει την μαγεία της μουσικής στα κρουστά και απεγκλωβίζεται από τον εθισμό του. Παράλληλα ο έρωτας του Νίκου με τη συμμαθήτρια του Αναστασία, θα τον οδηγήσει να αντιληφθεί το αδιέξοδο του, να σταματήσει να παίζει και να διεκδικήσει μια θέση και πάλι στον φυσικό κόσμο.

Παίζουν:  Νίκος Τουλιάτος, Mάρω Χαραλαμπίδου, Γεωργία Ιωαννίδου, Γιάννης Σοφικίτης, Φιλική συμμετοχή: Βαγγέλης Ζαπαντιώτης.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Άργους Μυκηνών με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ