Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΡΜΙΟΝΙΔΑΟ Βασίλης Σιδέρης στη κοπή πίτας της Δημ. Τ.Ο. Ερμιονίδας της Νέας...

Ο Βασίλης Σιδέρης στη κοπή πίτας της Δημ. Τ.Ο. Ερμιονίδας της Νέας Δημοκρατίας

Η ομιλία του Βασίλη Σιδέρ στη κοπή πίτας της Δημ. Τ.Ο. Ερμιονίδας της Νέας Δημοκρατίας

Χαιρετώ και εγώ με τη σειρά μου, όλα τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της ιστορικής μας παράταξης.

Ζούμε σε ένα Νομό που όπως γνωρίζουμε όλοι στηρίζει εδώ και δεκαετίες δυναμικά την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Και είναι τιμή μας που ο Νομός Αργολίδας αποτελεί ένα ισχυρό προπύργιο της παράταξης μας.

Ένας Νομός που στηρίζεται ως επί το πλείστον στον πρωτογενή τομέα, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Κλάδοι που πλήττονται περισσότερο από τον καθένα με τα μέτρα που επέβαλε η σημερινή κυβέρνηση.

Δεν θέλω να κουράσω γι αυτό δεν θα μακρηγορήσω. Θέλω μόνο να επισημάνω την επιτακτική ανάγκη για νίκη όσο το δυνατόν συντομότερα.

Αγαπητά μέλη και φίλοι, έχουμε αποδείξει κατά το παρελθόν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο μοναδικός φορέας που δίνει τη μάχη απέναντι στον λαϊκισμό.

Είμαστε οι μόνοι που παλέψαμε για τα δίκαια του λαού μας και που καταφέραμε σημαντικές νίκες. Η κοινωνία βράζει και οι αμαρτίες της σημερινής κυβέρνησης είναι εκατοντάδες. Δεν υπάρχει άλλη λύση λοιπόν από την επίθεση. Και επίθεση σημαίνει διάδοση των προτάσεών μας για λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, ξεσκέπασμα των μικρόψυχων που έπαιξαν με τις ελπίδες του ελληνικού λαού και φυσικά ισχυρά ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα-ισχυρό ψηφοδέλτιο και στην Αργολίδα.

Ψηφοδέλτια που θα φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες χιλιάδες έλληνες στο πλευρό μας.

Για να έχουμε αύριο μια ισχυρή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι μια κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία έρμαιο του λαϊκισμού και των συμφερόντων.

Η πραγματική ελπίδα, φίλες και φίλοι στηρίζεται στην αλήθεια. Το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. Τα ψέματα δημιουργούν ψεύτικες ελπίδες και ψεύτικες προσδοκίες. Και δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι πολλοί συμπολίτες μας ψήφισαν πριν από δύο χρόνια τον κ. Τσίπρα καλόπιστα. Πίστεψαν όλα αυτά, τα οποία έλεγε. Ότι «θα σκίσει το Μνημόνιο», ότι «θα δώσει τη 14η σύνταξη», ότι «θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ».

Τον πίστεψαν, αλλά, δυστυχώς, μέσα από τη δική του αποδόμηση, επέφερε ένα καίριο χτύπημα στην αξιοπιστία, γενικά, του πολιτικού συστήματος. Πρέπει να αποδείξουμε στους Έλληνες ότι η αποφορολόγηση τους είναι εφικτή.

Ότι οι μεταρρυθμίσεις και το μοντέλο οικονομίας που προτείνουμε τόσα χρόνια είναι η μόνη  λύση. Η εποχή των καιροσκόπων έχει παρέλθει. Είναι η δικιά μας σειρά να φτιάξουμε το κράτος που οραματιζόμαστε. Ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος εγγυητή της σταθερότητας.

Έχουμε την πίστη ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Κυρίως όμως να επαναφέρουμε το αίσθημα της εθνικής ενότητας. Να δώσουμε ένα τέλος στον διχασμό που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας.

Να νιώσουν οι Έλληνες περήφανοι και ασφαλείς. Αντιθέτως βλέπουμε σήμερα να κατακερματίζεται η αξιοπιστία μας. Λάθη στην εξωτερική μας πολιτική, λάθη στον τομέα της οικονομίας, λάθη στη μεταναστευτική πολιτική.

Ένα σύστημα διορισμών φίλων και συγγενών, ένα σύστημα διαπλοκής είναι αυτό που καθιστά τη χώρα μας ανήμπορη. Και δυστυχώς αυτή η εικόνα έχει αποδέκτες όλους τους εν δυνάμει συμμάχους μας στο εξωτερικό.

Και οι αλήθειες που εμείς λέμε σήμερα φίλοι και φίλες δεν συναντούν αντίλογο. Γιατί εκφράζουν τη λογική απέναντι στο παράλογο. Η συγκυρία λοιπόν είναι πιο ευνοϊκή από ποτέ. Είμαστε η τελευταία ευκαιρία.

Ή εμείς ή το χάος…

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ήρθαν σήμερα εδώ αλλά και όλους αυτούς που μας τιμούν με τον αγώνα τους όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια.

Που η λασπολογία και το ψέμα  δεν τους άγγιξε. Που στάθηκαν όρθιοι και άντεξαν το τραγούδι των σειρήνων. Είναι κοντά η ώρα της δικαίωσης. Και για εμάς το μόνο που θα μας ευχαριστήσει είναι να δούμε τη χώρα μας περήφανη ξανά και να μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια.

Σας ευχαριστώ.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ