Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΠΡΟΚΛΗΣΗ: "Ζούμε σε μια πόλη … μαγική" - Άρθρο του Χαράλαμπου Αντωνιάδη

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: “Ζούμε σε μια πόλη … μαγική” – Άρθρο του Χαράλαμπου Αντωνιάδη

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπλιέων στις 31-1-2017 ήταν και η χρηματοδότηση Λυκείου της πόλης μας για να πραγματοποιήσει μαθητική εκδρομή στο Οττομπρούν (Ottobrunn) της Γερμανίας.

Το Οttobrunn είναι αδελφοποιημένη πόλη με το Ναύπλιο, λόγω Όθωνα.
Το κόστος της εκδρομής είναι 18.000 €, σύμφωνα με το σύλλογο, και η πλειοψηφία του δήμου αποφάσισε να δώσει όλο το ποσό για την εκδρομή. Οι μαθητές δεν θα συμμετέχουν ούτε μ΄ ένα ευρώ. Σύμφωνα με το δήμαρχο, η εκδρομή αυτή ανοίγει νέους κόσμους στα παιδιά, διευρύνει τους ορίζοντές τους. Κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης δεν είχε αντίρρηση να χρηματοδοτούνται εκδρομές μαθητών. Αρκεί να υπάρχουν κριτήρια και όροι που θα ισχύουν για όλα τα σχολεία της πόλης μας.

Ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης, θα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους χρηματοδότησης οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών, που τα παιδιά τους δεν μπορούν να συμμετέχουν σε εκδρομές, για οικονομικούς λόγους.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι Λύκεια και Γυμνάσια της πόλης μας, μέσα από διάφορες δραστηριότητες, μαζεύουν χρήματα όλο το χρόνο για τις εκδρομές τους και έτσι συνεισφέρουν στο να μειωθεί το ποσό συνδρομής κάθε οικογένειας ή βοηθούν οικονομικά ασθενέστερους συμμαθητές τους για να συμμετέχουν και αυτοί στις εκδρομές.

Μάλλον στο Ναύπλιο τα λεφτά τρέχουν από τα μπατζάκια μας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ