Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΔΡΩΜΕΝΑPeloponnese Wine Festival - Γνωριμία Με Τους Αμπελώνες Της Πελοποννήσου

Peloponnese Wine Festival – Γνωριμία Με Τους Αμπελώνες Της Πελοποννήσου

Tο Peloponnese Wine Festival είναι το νέο ανανεωμένο όνομα των ετήσιων εκδηλώσεων, των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) που συνοδεύεται πάντα με γευσιγνωσία κρασιών.

Τα κρασιά της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, έρχονται να κατακτήσουν το Αθηναϊκό κοινό για 10η χρονιά, δίνοντας ραντεβού με τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton.

Ρεκόρ συμμετοχών με 44 μέλη – παραγωγούς από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και την Κεφαλλονιά, που θα σας περιμένουν να τους γνωρίσετε, να δοκιμάσετε τα κρασιά τους αλλά και να συζητήσετε. Να ανακαλύψετε τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδος με την μεγαλύτερη ποικιλομορφία.

Την Αργολίδα θα εκπροσωπήσουν οι παραγωγοί Σκόυρας και Παπαντώνη.

Τα μοναδικά κρασιά από Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτη, Βερτζαμί αλλά και Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier και από πολλές ακόμα ποικιλίες από τα αυθεντικά αμπελοτόπια της Πελοποννήσου.

Θα πραγματοποιηθούν τρία διαφορετικά master classes, παράλληλες εκδηλώσεις με συνδυασμό κρασιών και τοπικών προϊόντων αλλά και ‘τεστάκια’ με θεωρητικές ερωτήσεις και τυφλή γευστική δοκιμή.. Οι οινόφιλοι που θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και θα πιάσουν το 100% θα μπουν σε κλήρωση για 2 οινοτουριστικά ταξίδια στην Πελοπόννησο.

Η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες τις στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα κλείσουν στις 20:00

Η είσοδος είναι 5 € για το οινόφιλο κοινό και ελεύθερη για τους επαγγελματίες με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και τον οδηγό της WinePlus για τους Δρόμους των κρασιών της Πελοποννήσου.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.peloponnesewinefestival.com/

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ