Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών αποφασίζει σήμερα η ΔΕΗ

Νέο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών αποφασίζει σήμερα η ΔΕΗ

Νέα προγράμματα διακανονισμών αποφασίζει σήμερα η ΔΕΗ μετά τη λήξη στο τέλος του 2016 του επιτυχημένου προγράμματος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις.

Στη σημερινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης αναμένεται να εγκρίνει το νέο πρόγραμμα διακανονισμών των οφειλών προς τη ΔΕΗ με την παροχή εκπτώσεων σε όσους προπληρώνουν τους λογαριασμούς ενός έτους. Επιπλέον αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τρεις κλίμακες διευκολύνσεων σε ότι αφορά τον αριθμό των δόσεων ανάλογα με το προφίλ του καταναλωτή και το ύψος των οφειλούμενων ποσών στη ΔΕΗ.

Αναφορικά με την προπληρωμή του ετήσιου λογαριασμού η έκπτωση θα είναι στο 6% και συνολικά με το ποσοστό έκπτωσης 15% που παρέχεται στους συνεπείς καταναλωτές, δηλαδή αυτούς που πληρώνουν εντός της προθεσμίας τους λογαριασμούς τους, θα φτάνει στο 21%.

Στο πρόγραμμα διακανονισμού που τυπικά ίσχυε μέχρι τις 31 Δεκμεβρίου 2016 αλλά παρατάθηκε σιωπηρά και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις είχαν ενταχθεί 580.000 πελάτες με το συνολικό ύψος των διακανονισμένων οφειλών να ανέρχεται στο 1,15 δισ. ευρώ. Βασικός στόχος πλέον είναι οι πελάτες αυτοί να παραμείνουν σε ρύθμιση και ταυτόχρονα να υπάρξουν κίνητρα ώστε να υπαχθούν σε ρύθμιση περισσότεροι πελάτες με οφειλές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη ΔΕΗ οι μη ρυθμισμένες οφειλές έως 1000 ευρώ υπολογίζονται σε περίπου μισό δις ευρώ και προέρχονται από περισσότερους από 1,5 εκατ. πελάτες.

 

 

 

www.iefimerida.gr

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ