Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΕυρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν είκοσι εννέα (29) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δεκαέξι (116) και έγινε έλεγχος σε επτακόσια ογδόντα (780)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια σαράντα ένα (641) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα πέντε (295) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν μια υπόθεση απάτης- κλοπής στην Αργολίδα και τρείς (3) περιπτώσεις κλοπής στη Λακωνία

Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και λαθραίου καπνού

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 20.12.2016 έως και χθες (24.12.2016), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια ογδόντα (780) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια (600) ήταν ημεδαποί και εκατόν ογδόντα (180) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια σαράντα ένα (641) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δεκαέξι (116) άτομα, από τα οποία εξήντα οκτώ (68) ήταν ημεδαποί και σαράντα οκτώ (48) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι εννέα (29) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Μία (1) αλλοδαπή στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Μία (1) ημεδαπή στην Αρκαδία, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Βίαιης Προσαγωγής, του κ. Ανακριτή Πρωτοδικών Κορίνθου.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Μία (1) ημεδαπή στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Έξι (6) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, μία (1) υπόθεση απάτης- κλοπής σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 19.12.2016 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 31χρονου ημεδαπού, για απάτη και κλοπή.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής σε οικίες και αποθήκη ημεδαπών, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 1.9.2016 έως 1.10.2016 και την 4.11.2016, αντίστοιχα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν δικογραφίες, σε βάρος ενός (1) 38χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα (290) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία (1) παράβαση για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης στην Κορινθία.
Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -84,5- γραμμαρίων και ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -377- γραμμαρίων, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ