Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΜήνυση σε βάρος του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση...

Μήνυση σε βάρος του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του

Μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του υπουργού Παύλου Πολάκη υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο βουλευτής ‘Αδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου σχετικά με όσα είπε στη Βουλή ο μηνυόμενος πριν λίγες ημέρες.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνει στην μήνυση που υπέβαλε το πρωί στην Εισαγγελία και τα πρακτικά της Βουλής της 15ης Δεκεμβρίου με την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε «ραβασάκια» που έστελναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ για διορισμούς οι δύο μηνυτές.
Στη μήνυση αναφέρεται πως οι αναφορές του κ. Πολάκη στον κ. Γεωργιάδη και στη σύζυγο του είναι “ψευδή και συκοφαντικά” γεγονότα ενώ επισημαίνεται ότι: «Στη συγκεκριμένη ομιλία του, στη Βουλή, αναφέρθηκε και σε σειρά άλλων ψευδών γεγονότων τα οποία είναι προσβλητικά και συκοφαντικά, για τα οποία δεν τον μηνύω, διότι αφενός έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του για τις παράνομες πράξεις του αναφορικά με τους φακέλους του ΚΕΕΛΠΝΟ και θα λογοδοτήσει όταν πλέον δεν θα τον καλύπτουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφετέρου, διότι με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί ενός τέτοιου ανθρώπου».
Οι μηνυτές τονίζουν επίσης ότι «η έγκληση στοχεύει στην προστασία μας από έναν συκοφάντη, ο οποίος δήθεν κατέχει ραβασάκια που μας “κρατάνε” και θα πρέπει προφανώς να τα φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης, άλλως θα καταδικασθεί ως συκοφάντης».
Ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της μήνυσης έκανε λόγο για “χυδαία επίθεση” του κ. Πολάκη σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του ενώ ευχαριστώντας τους «χιλιάδες συμπολίτες που μου εξέφρασαν την συμπαράσταση τους», διευκρίνισε πως δεν ταυτίζει «όλους τους Κρητικούς και όλη την Κρήτη με τον κ. Πολάκη».
Η δήλωση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής:
«Όπως είχα δεσμευτεί στη Βουλή μετά την αήθη, συκοφαντική και χυδαία επίθεση του κ.Πολάκη εναντίον εμού και της συζύγου μου, κατέθεσα σήμερα εγώ και η σύζυγός μου μήνυση κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Βουλευτού Χανίων κ.Πολάκη. Δήλωσε ψευδώς για ραβασάκια και ανέφερε ψευδώς ότι έχουν κατατεθεί στον Εισαγγελέα και γι’ αυτό δεν τα παρουσιάζει.
Με τη συγκεκριμένη μήνυση και εφόσον αρθεί η ασυλία του θα έχει το έννομο συμφέρον να ζητήσει από τον Εισαγγελέα τα υποτιθέμενα ραβασάκια και να τα φέρει στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Εάν δεν αρθεί η ασυλία του θα αποδειχθεί απλώς ότι είναι ένας κοινός συκοφάντης, όπως πιστεύω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει καταλάβει.
Θα ήθελα επί τη ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες συμπολίτες μου που αυτές τις μέρες μου εξέφρασαν με διαφόρους τρόπους τη συμπαράστασή τους σε μένα και στην οικογένειά μου γι’ αυτήν την επίθεση και σε εκείνους οι οποίοι ενοχλήθηκαν από την έκρηξή μου -η οποία πράγματι ξεπέρασε τα όρια- θέλω απλώς να τους ζητήσω να έρθουν στη θέση μου και να αποφασίσουν πώς θα αντιδρούσαν οι ίδιοι, εάν κάποιος προσέβαλλε την τιμή και την υπόληψη όχι μόνο τη δική τους αλλά και της ανυπεράσπιστης οικογένειάς τους με τέτοιο χυδαίο τρόπο, όπως έκανε εναντίον μου ο κ.Πολάκης.
Και φυσικά να ξεκαθαρίσω ότι δεν ταυτίζω όλους τους Κρητικούς και όλη την Κρήτη με τον κ.Πολάκη. Προφανώς οι Κρητικοί είναι άνθρωποι λεβέντες και αξιοπρεπείς, είναι κρίμα όμως να τους εκπροσωπεί στη Βουλή ο κ.Πολάκης και να πλήττει με την παρουσία του την τιμή και την υπόληψη της Κρήτης»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ