Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Οι ψηφιακές πηγές γνώσης και η συμβολή τους στο έργο του φιλολόγου»...

«Οι ψηφιακές πηγές γνώσης και η συμβολή τους στο έργο του φιλολόγου» στο Harvard

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο, προσφέρει προς τους φιλολόγους της ευρύτερης περιφέρειας Πελοποννήσου, ένα εργαστήριο με θέμα «Οι ψηφιακές πηγές γνώσης και η συμβολή τους στο έργο του φιλολόγου». Το εργαστήριο προσφέρεται χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση και θα διεξαχθεί στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017.

Για τη συμμετοχή απαιτείται μόνο η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://chsworkshop.wufoo.com/forms/z72bf120h1gvvc/ ή εναλλακτικά πατήστε απευθείας εδώ. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την ημέρα και την ώρα υποβολής της αίτησης και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν 15 φιλόλογοι. Σε περίπτωση μεγάλης ζήτησης το εργαστήριο θα επαναληφθεί.

Το εργαστήριο εισάγει τους έλληνες φιλολόγους (ΠΕ02) στις έννοιες ψηφιακός εγγραμματισμός (digital literacy) και πληροφοριακή παιδεία (ευχέρεια/επάρκεια στη χρήση των ψηφιακών πηγών γνώσης) (information fluency) και εστιάζει σε έγκυρες και αξιόπιστες ψηφιακές πηγές ανθρωπιστικού περιεχομένου, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες φιλόλογοι θα εξοικειωθούν με τρόπους αναζήτησης καθώς και με το ψηφιακό περιβάλλον των πηγών ελεύθερης πρόσβασης αλλά και με πηγές της ψηφιακής βιβλιοθήκης του Harvard, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, καθώς και με άλλα ψηφιακά εργαλεία, διαθέσιμα προς αξιοποίηση στο εκπαιδευτικό τους έργο.

Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να έχουν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή μαζί τους για να κάνουν πρακτική άσκηση και να επισκέπτονται και οι ίδιοι τις ψηφιακές βάσεις δεδομένων που θα συζητηθούν. Σε επόμενο κύκλο του εργαστηρίου με νέες ενότητες, οι συμμετέχοντες του πρώτου αυτού κύκλου θα έχουν προτεραιότητα συμμετοχής. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει όλες τις ενότητες.

Το εργαστήριο θα συντονίσουν οι Μαρία Κωνσταντοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος – Αρχειονόμος, υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Ανθός του Φουγάρου, MSc στην Πολιτισμική Πληροφορική, Γιώργος Τράπαλης, γλωσσολόγος, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής και Έντυπης Ενημέρωσης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και μέλος της Ομάδας Υποστήριξης Ψηφιακού Αρσακείου και Ματίνα Γκόγκα, Συντονίστρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πρόγραμμα του εργαστηρίου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard.

Εάν χρειαστείτε περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών και να επικοινωνείτε με τη Ματίνα Γκόγκα στο τηλέφωνο 27520 47040 ή στο email: [email protected]

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ