Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Μνημόνιο... καινοτομίας με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Μνημόνιο… καινοτομίας με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στοχεύοντας στην εξωστρέφεια σε διεθνές επίπεδο, στην καινοτομία και στην ανάπτυξη προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), όπως και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, είναι ένα νέο δημόσιο Πανεπιστήμιο που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο πρωτοποριακό Πανεπιστήμιο ικανό να προσφέρει εκπαίδευση και έρευνα υψηλού επιπέδου σε κλάδους αιχμής που σήμερα έχουν μεγάλη οικονομική, τεχνική και επιστημονική απόδοση.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, τα δύο ιδρύματα θα αναπτύξουν συνέργειες σε όλους τους τομείς, όπου υπάρχει κοινό επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον, περιλαμβανομένων κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, ανταλλαγής εκπαιδευτικού υλικού και γνώσης, ανταλλαγής επιστημονικού και ακαδημαϊκού προσωπικού, ανταλλαγής φοιτητών για σκοπούς σπουδών και έρευνας, συνεργασίας ή ανταλλαγών σε διοικητικό επίπεδο και κοινών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών διοργανώσεων (σεμινάρια, διημερίδες, συνέδρια).

Ο πρώτος τομέας συνεργασίας των δύο ιδρυμάτων είναι αυτός της πολιτισμικής πληροφορικής (cultural informatics) επεκτείνοντας ουσιαστικά τη συνεργασία μεταξύ ερευνητικών ομάδων των δύο ιδρυμάτων. Σημειώνεται ότι ο τομέας της πολιτισμικής πληροφορικής αποτελεί τομέα αιχμής και μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα οι ερευνητικές ομάδες Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) και Επικοινωνίας Ανθρώπου-Μηχανής και Εικονικής Πραγματικότητας έχει ήδη παρουσιάσει σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα ενώ η έρευνα τους έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Horizon 2020.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ