Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕΝΕΡΓΕΙΑΓ. Μανιάτης: «Επιβεβαιώνεται η εθνική ενεργειακή στρατηγική μας ότι ο αγωγός EastMed...

Γ. Μανιάτης: «Επιβεβαιώνεται η εθνική ενεργειακή στρατηγική μας ότι ο αγωγός EastMed είναι τεχνικά εφικτός και οικονομικά βιώσιμος»

Δήλωση Γ. Μανιάτη για τον αγωγό EastMed:

Με σημερινές δηλώσεις του ο νέος Υπουργός Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκης, από τη Ρώμη μας γνωστοποιεί την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου EastMed που ενώνει τα κοιτάσματα Ισραήλ-Κύπρου με Κρήτη, Πελοπόννησο και Ιταλία.
Επιβεβαιώνεται έτσι η διατυπωμένη εδώ και 3 χρόνια στρατηγική μας ότι το έργο είναι τεχνικά εφικτό και οικονομικά ανταγωνιστικό με κάθε άλλη εναλλακτική λύση, όπως π.χ. ο αγωγός προς την Τουρκία.
Χαιρόμαστε που έστω και με καθυστέρηση 2 ετών η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγνωρίζει την εθνική μας προσπάθεια να εντάξουμε το 2014 τον αγωγό EastMed στα χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά ενεργειακά έργα.
Ελπίζουμε, η εθνική αυτή στρατηγική που χαράξαμε προκειμένου η χώρα να γίνει ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης να συνεχίσει να υποστηρίζεται από την Κυβέρνηση και με άλλες αναγκαίες δράσεις αντί να δυναμιτίζεται με πρωτοβουλίες, όπως π.χ. το ναυάγιο στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.
Η εθνική ενεργειακή στρατηγική πρέπει να συνεχίσει να είναι προοδευτική, πατριωτική, εξωστρεφής και ευρωπαϊκή.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ