Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΘΕΑΤΡΟΝΑΥΠΛΙΟ: Το θεατρικό έργο του Δημήτρη Κεχαϊδη «Το τάβλι» στο Τριανόν

ΝΑΥΠΛΙΟ: Το θεατρικό έργο του Δημήτρη Κεχαϊδη «Το τάβλι» στο Τριανόν

Η Πειραματική Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Δημήτρη Κεχαϊδη «Το τάβλι» σε σκηνοθεσία της Βάλλιας Ρεντούλη.
Πρόκειται για μια κωμωδία χαρακτήρων μέσα από την οποία αποδίδεται η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να τη βγάλει καθαρή».
Η υπόθεση εκτυλίσσεται ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα Ο Φώντας και ο Κόλιας, φίλοι και συγγενείς,, διαφορετικοί χαρακτήρες μεταξύ τους, παίζουν τάβλι στην αυλή του σπιτιού τους και συζητούν τους τρόπους για να πιάσουν «την καλή». Ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας, προσπαθεί να πείσει τον Κόλια, πρώην αντιστασιακό και νυν λαχειοπώλη, να στήσουν μαζί μια κομπίνα, η οποία θα τους αναβαθμίσει κοινωνικά.
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης το Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και το Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, το μονόπρακτο ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στην νεοελληνική νοοτροπία.
«Το τάβλι» πραγματεύεται την πορεία των κοινωνικών πραγμάτων της Ελλάδας, αλλά και την αλλαγή των ίδιων των Ελλήνων.
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Στρώνης και Ανδρέας Κοροβέσης
Σχεδιασμός – Φωτισμός : Άγγελος Γουναράς
Avant – premiere: 30 Νοεμβρίου ώρα 21:00 στο FOUGARO Le café
Παραστάσεις:
2, 3, 4 Δεκεμβρίου ώρα 21:00 στο Τριανόν
Είσοδος Ελεύθερη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ