Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑH Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ομάδας Κεντρικής Ευρώπης Αεροναυτιλίας

H Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ομάδας Κεντρικής Ευρώπης Αεροναυτιλίας

Την προεδρία της Ομάδας Κεντρικής Ευρώπης Αεροναυτιλίας (Central European Rotation Group-CERG) αναλαμβάνει η Ελλάδα, με πρόεδρο τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για την τριετία 2017-2019.

Η CERG, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΥΠΑ, είναι μία από τις τέσσερις εναλλασσόμενες ομάδες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Πολιτικής Αεροπορίας (European Civil Aviation Conference-ECAC). Τα κράτη-μέλη κάθε ομάδας αναλαμβάνουν εκ περιτροπής την προεδρία της και η εκάστοτε προεδρεύουσα χώρα θέτει υποψηφιότητα για την εκλογή της στο Συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, έχοντας τη στήριξη των μελών της ομάδας της, των υπολοίπων κρατών-μελών της ECAC, αλλά και οργανισμών με τους οποίους η ECAC έχει έρθει σε συμφωνία.

H Ομάδα Κεντρικής Ευρώπης Αεροναυτιλίας αποτελείται ακόμη από εννέα κράτη-μέλη: Τη Βουλγαρία, την Τσεχία, την Κύπρο, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη ομάδα κρατών του ευρωπαϊκού χώρου με βαρύνοντα λόγο στο ευρωπαϊκό και διεθνές αεροπορικό γίγνεσθαι.
Η Ελλάδα, αν και νεοεισερχόμενο μέλος της ομάδας (Νοέμβριος 2014), κατάφερε με συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης της ΥΠΑ να αναλάβει πολύ σύντομα την προεδρία.

Ως προεδρεύουσα χώρα για την ερχόμενη τριετία, με αρμόδιο φορέα την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στενά συνεργαζόμενη με τους συναρμόδιους φορείς, η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις του αεροπορικού χώρου, προασπίζοντας τα συμφέροντα του CERG και τις εθνικές θέσεις μας σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ