Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΧρ. Σταϊκούρας: «Επιδιώκουμε να αποτελέσουμε την ορθολογική επιλογή μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας»

Χρ. Σταϊκούρας: «Επιδιώκουμε να αποτελέσουμε την ορθολογική επιλογή μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας»

«Επιδιώκουμε να αποτελέσουμε την ορθολογική επιλογή μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας. Όσο πλατύτερη αυτή είναι τόσο καλύτερα. Και με αυτοδυναμία όμως, θα αναζητηθούν οι μέγιστες δυνατές πολιτικές και κοινωνικές συγκλίσεις και συναινέσεις», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2017 και το 2018 «που θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών», με τη μορφή πρόσθετων άμεσων και έμμεσων φόρων και με επιπλέον περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα. «Όλα αυτά, μαζί με όσα έχουν ήδη ληφθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, αθροίζουν στα 9 δισ. ευρώ», συμπληρώνει.

Επισημαίνει ότι όσο η κυβέρνηση αργεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για έξοδο στις αγορές και οι μεσο-μακροπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι παραμένουν υψηλοί τόσο ενισχύεται ο κίνδυνος ενός νέου μνημονίου.

Σχολιάζοντας την ανάκαμψη που εμφάνισε η ελληνική οικονομία το 3ο τρίμηνο, σημειώνει ότι ήταν αναμενόμενη, καθώς έχει ως βάση σύγκρισης το 3ο τρίμηνο του 2015, «που λόγω της αβεβαιότητας του περυσινού καλοκαιριού και των κεφαλαιακών περιορισμών ήταν το χειρότερο τρίμηνο από το 1999!», ενώ υπογραμμίζει πως το ΑΕΠ του 3ου τριμήνου του 2016 είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2014.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ