Ναύπλιο: Δύο υπεραιωνόβιες ελιές από την ΕΡΓΟΣΕ προσφορά για να κοσμούν την πόλη… (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια όμορφη πρωτοβουλία από την θυγατρική του ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ για την πόλη του Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2020.

 

Υλοποιώντας η εταιρία από το 2014 ένα πρόγραμμα για την διάσωση πολύ παλαιών δένδρων ελιάς προσέφεραν στο Ναύπλιο δύο ελιές. Με το πρόγραμμα αυτό η ΕΡΓΟΣΕ έχει διασώσει περισσότερες από 600 ελιές στην Ελλάδα, που πολλές από αυτές είναι πολλών εκατοντάδων ετών.

Τα δένδρα αυτά χωρίς την πρωτοβουλία της εταιρίας θα είχαν καταστραφεί αφού βρίσκονταν μέσα σε απαλλοτριωμένες εκτάσεις. Οι συγκεκριμένες δύο ελιές του Ναυπλίου προέρχονται από κτήμα της περιοχής του Αιγίου και είναι 600 χρόνων. Είναι δηλαδή από την εποχή της πτώσης της Κωνσταντινούπολης!!!

Οι δυο αυτές υπεραιωνόβιες ελιές τοποθετήθηκαν στην Πλατεία Φιλελλήνων στην παραλία Ναυπλίου και στον κόμβο Αγίου Ανδριανού, στον περιφερειακό δρόμο Μυκηνών Αγίας Ελεούσας.

Τέλος να αναφέρουμε ότι με το ίδιο πρόγραμμα είχαν τοποθετηθεί και οι ελιές στην αναπλασμένη πλατεία του Άργους. Θα πρέπει πάντως ότι πέραν από την πρωτοβουλία της ΕΡΓΟΣΕ σημαντική είναι και η βοήθεια της εταιρίας χορηγού που πλήρωσε για την μεταφορά και την φύτευση των δένδρων στο Ναύπλιο.

 

 

Δείτε επίσης