Ναύπλιο: Ο Νίκος συναντήθηκε με την Λένα που του έσωσε την ζωή

Μια ιδιαίτερα όμορφη και συγκινητική συνάντηση υπήρξε στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης του 13ου Παλαμήδειου Πρωταθλήματος Πολεμικών Τεχνών που διεξήχθη στο Ναύπλιο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για την συνάντηση της Λένας με τον Νίκο. Η Λένα Kοροβήλα, μητέρα αθλητή πολεμικών τεχνών, το 2015 είχε έρθει στο Ναύπλιο με τον γυιό της για να συμμετάσχει εκείνος στην διοργάνωση του Παλαμήδειου.

Στο χώρο της διοργάνωσης είδε τα μέλη των “Δεσμών Αίματος” να προβάλλουν την ιδέα του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας και συγκινήθηκε από τον αγώνα τους να στηρίξουν την προσπάθεια για στήριξη του εθελοντισμού για Δότες Μυελού των Οστών.

Η Λένα αποφάσισε να εγγραφεί στους δότες για να συνδράμει αν χρειαστεί χαρίζοντας ζωή σε κάποιον συμβατό πάσχοντα από την σοβαρή ασθένεια.

Ο καιρός περνούσε και η Λένα δεν είχε κάποια ειδοποίηση. Στη συνέχεια όμως υπήρξε ένα τηλέφωνο που την ειδοποιούσε ότι υπάρχει πάσχοντας με απόλυτη συμβατότητα μυελού των οστών με εκείνη. Η Λένα ανταποκρίθηκε άμεσα και η κίνηση της έσωσε την ζωή του Νίκου από την Ελαφόνησο.

Ο Νίκος λοιπόν ήρθε στο Ναύπλιο και συναντήθηκε σήμερα με την Λένα. Ο χώρος της διοργάνωσης πλημμύρισε από ζεστά συναισθήματα, αφού το γεγονός έγινε άμεσα γνωστό στους παρευρισκόμενους.

Ο αθλητισμός και οι πολεμικές τέχνες έγιναν αφορμή να υλοποιηθεί μια πράξη απέραντης ανθρωπιάς. Το έργο των “Δεσμών Αίματος” που τόσα χρόνια οργώνουν την Αργολίδα μαζεύοντας σταγόνα σταγόνα αίμα και εγγράφοντας δότες μυελού των οστών για άλλη μια φορά δικαιώθηκε.

 

Δείτε επίσης