ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Συνέλευση των Γεωπόνων Αργολίδας για το νερό – Ιδρύματα έχουν μελετήσει και δώσει λύσεις για ύδρευση και πόση (βίντεο)

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αργολίδας διοργάνωσε συνέλευση για το νερό τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας, στο Άργος.

Δείτε το βίντεο του argonafpliatv που ειδικοί μιλούν για τις λύσεις που έχουν προτείνει για να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης αλλά και πόσης του νερού.

Με μεγάλο ενδιαφέρων ιδιαίτερα οι αγρότες της Αργολίδας ανταποκρίθηκαν στην συνέλευση αφού για αυτούς είναι σοβαρό το πρόβλημα της ανομβρίας και ξηρασίας στην περιοχή. Απαιτούνται άμεσες δράσεις για τον εμπλουτισμό και την αντιμετώπιση της ξηρασίας.

Με τοποθέτηση (μέσω διαδικτύου) του Κωνσταντίνου Βουδούρη, καθηγητή στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ & προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής Υδρογεωλογίας και από τον Σύλλογο Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αργολίδας με κείμενο που παρουσίασαν τα βασικά ζητήματα διαχείρισης του νερού και ένα σχέδιο δράσης.
Στη συζήτηση έγιναν παρεμβάσεις του Λάμπρου Γερούλη, τ. επιστημονικού συνεργάτη του Εργαστηρίου Γεωργικής Υδραυλικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παναγιώτη Ντόντου, γεωλόγου Msc – μελετητή όπου είπε οτι λύσεις υπάρχουν εαν στο κράτος  πάρουν σοβαρά το πρόβλημα και να οργανώσουν τις υπηρεσίες και να δουλεύσουν τις λύσει που εχουν δώσει το Πολυτεχνείο ,όπως και το Γεωπονικό κι άλλα ιδρύματα που εχουν μελετήσει την άδρευση αλλά και πόση της Αργολίδας.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις από πολίτες, εκπροσώπους συνεταιρισμών και φορείς που ζήτησαν άμεσα λύσεις στην άδρευση των χωραφιών τους . Υπάρχουν περιοχές που η ύδρευση δεν γίνεται και καταστρέφονται καλλιέργειες.
Στόχος ήταν να γίνει μια συζήτηση που θα καταλήξει στη δημιουργία μιας επιτροπής πολιτών και φορέων, οι οποίοι θα συνεχίσουν και θα οργανώσουν περαιτέρω δράσεις για το νερό.
Argonafplia.gr

Πρόσφατα

Αργολίδα: Μνημόνιο συνεργασίας Ιατρικού Συλλόγου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (βίντεο)

Αργολίδα: Μνημόνιο συνεργασίας Ιατρικού Συλλόγου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (βίντεο) https://youtu.be/6gI7XytiN9o?si=zYg3R_NtssyyNL9n Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος…

6 ώρες πριν

Επίσκεψη δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου στο νέο κτίριο του ΚΕΠ Κουτσοποδίου (βίντεο)

Βίντεο από την επίσκεψη του δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου στο νέο κτίριο του ΚΕΠ Κουτσοποδίου. https://youtu.be/UVUuQYjEa9k?si=EqLhkmLTkzEYdgQp…

7 ώρες πριν

Ναύπλιο: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα 10 Οκτωβρίου στην πλατεία Τριών Ναυάρχων,…

7 ώρες πριν

10 συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά στην Αργολίδα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς Ρομά στην Αργολίδα. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -10-…

10 ώρες πριν

Επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ηλία Θεοδωρόπουλου στο νοσοκομείο Άργους (βίντεο)

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ηλίας Θεοδωρόπουλος επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου το…

10 ώρες πριν

Νεμέα: 1ος ορεινός αγώνας δρόμου GOLDEN JACKAL

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος ορεινός αγώνας δρόμου GOLDEN JACKAL (XΡΥΣΟ ΤΣΑΚΑΛΙ)…

11 ώρες πριν