ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑ

Φίλοι υγρότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου: Απολαύστε την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης

Μια ξεχωριστή πρόταση για το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Οκτωβρίου 2024

Μπήκε ο Οκτώβρης και κάθε χρόνο, τέτοια εποχή εορτάζεται η «Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch). Είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και αποτελεί την ιστορικότερη δράση παγκόσμιας εμβέλειας της BirdLife International.

Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι για τη μετανάστευση των πουλιών και απαιτείται η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς η απώλεια και η υποβάθμιση των υγροτόπων που χρειάζονται για την επιβίωσή τους όλα τα πουλιά, μεταναστευτικά και μη, είναι ήδη ανησυχητική και αναμένεται να κλιμακωθεί τα επόμενα χρόνια.

Ο δικός μας μικρός, αλλά τόσο «ζωντανός» υγρότοπος, αποτελεί σημαντικό μεταναστευτικό σταθμό για εκατοντάδες πουλιά και αυτές τις μέρες σφύζει από ζωή.

Εσείς, οι φίλοι του Υγρότοπου Ναυπλίου –Νέας Κίου, μπορείτε να χαρείτε και φέτος την πλούσια ορνιθοπανίδα αυτών των ημερών, συνδυάζοντας πεζοπορία, ορνιθοπαρατήρηση και απόλαυση.

Πάρτε την οικογένειά σας, τους φίλους σας και πηγαίνετε με ένα ζευγάρι κιάλια και την φωτογραφική σας μηχανή κατά μήκος της παραθαλάσσιας διαδρομής Ναυπλίου –Νέας Κίου, γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο, βιωματικά την Ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών.

Προτιμήστε πρωινές ώρες, όπου η θάλασσα είναι πιο ήρεμη. Παρατηρείστε τα πιο γνωστά σας είδη (φλαμίγκος, πρασινοκέφαλες πάπιες, τουρλίδες, τσικνιάδες, σκαλίδρες, σφυριχτάρια, γλάρους κ.α.), φωτογραφίστε τα ή βιντεοσκοπήστε τα και ανεβάστε τις φωτογραφίες σας στη σελίδα Facebook του Υγρότοπου Ναυπλίου –Νέας Κίου: https://www.facebook.com/groups/650665651659321

Πολύτιμος βοηθός για την αναγνώριση της πανίδας και της χλωρίδας του υγρότοπου μπορεί να αποτελέσει το site των φίλων του υγροβιότοπου: https://argolisnature.gr/ Θα επιλεγούν φωτογραφίες σας για τη δημιουργία βίντεο των φίλων του Υγρότοπου και επίσης φωτογραφίες σας μπορεί να κοσμήσουν το ημερολόγιο της σελίδας μας για το 2025.

Παρατηρείστε και φωτογραφήστε τόσο τις ομορφιές που θα συναντήσετε, όσο και τις ασχήμιες… Ό, τι σας χαλάει τη διάθεση από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις…

Γιατί αυτός ο τόσο μικρός μας υγρότοπος «πληγώνεται» καθημερινά και μόνο οι φτερωτοί του επισκέπτες φροντίζουν για την ομορφιά του.
Παράκληση: Κατά την επίσκεψή σας στον υγρότοπο κρατείστε αποστάσεις ασφαλείας από τα πουλιά, μην τα τρομάξετε με φωνές, πέτρες, οχήματα σε κοντινή απόσταση, ελεύθερα κατοικίδια κλπ.

 

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Ναύπλιο: Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 8 Οκτωβρίου- Δείτε τα 20 θέματα

Πρόσκληση σύγκλησης τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου. Σας προσκαλούμε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024 σε…

3 ώρες πριν

Άργος: Μυστήριο με την εξαφάνιση του Χρήστου Καριοφύλλα που αγνοείται από το 2015 – «Ζω μόνο για να βρω την αλήθεια» λέει ο 24χρονος γιος του

Ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης του 43χρονου Χρήστου Καριοφύλλα, τα…

3 ώρες πριν

Συντονισμένη αναζήτηση θα γίνει στην Άρια Ναυπλίου για να βρεθεί ο Ευγένιος – Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας

Συντονισμένη αναζήτηση διοργανώνει η οικογένεια του 91χρονου Ευγένιου που χάθηκε το πρωί 27/ 9 στο…

5 ώρες πριν

Σε δημόσιο κίνδυνο κτίριο στην οδό Όθωνος στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου – Σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης (βίντεο)

Σε δημόσιο κίνδυνο , χωρίς καμία υπερβολή, εξελίσσεται το κτίριο την οδό Όθωνος 11, στο…

6 ώρες πριν

Άργος: Εκδήλωση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Σήμερα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου το πρωί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο πλαίσιο…

12 ώρες πριν

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”

Μετά την εξαιρετική αποδοχή του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024,…

14 ώρες πριν