ΑΠΟΨΕΙΣ

Παραβίαση νομοθεσίας για την προστασία δανειοληπτών: Πρόστιμο 670.000 ευρώ στην doValue Greece

Παραβίαση νομοθεσίας για την προστασία δανειοληπτών: Πρόστιμο 670.000 ευρώ στην doValue Greece. Άρθρο του Δ. Σαλαπάτα

Παράνομες πρακτικές και απαράδεκτη όχληση δανειοληπτών ανάμεσα στις πιο σοβαρές καταγγελίες ήταν και η “εσφαλμένη” ενημέρωση δανειοληπτών από την εταιρεία για την ύπαρξη δήθεν ληξιπρόθεσμων οφειλών ακόμα και σε περιπτώσεις όπου οι οφειλέτες είχαν καταβάλλει εγκαίρως τις δόσεις τους ή είχαν υπαχθεί σε καθεστώς δικαστικής ρύθμισης με βάση το νόμο 3869/2010, γνωστό ως νόμος Κατσέλη.

Δημήτριος Σαλαπάτας

Η συμπεριφορά αυτή της εταιρείας κρίθηκε ως ιδιαίτερα επιβαρυντική για τους δανειολήπτες, καθώς όχι μόνο προκαλούσε άγχος και ψυχολογική πίεση , αλλά και τους εμπόδιζε να προχωρήσουν σε περαιτέρω ρυθμίσεις των οφειλών τους. Επιπλέον, η doValue Greece κατηγορήθηκε για επαναλαμβανόμενες οχλήσεις σε δανειολήπτες για υποτιθέμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές, παρόλο που οι τελευταίοι είχαν ενημερώσει προφορικά την εταιρεία και είχαν προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για την ορθότητα των καταβολών τους.

Αυτές οι πρακτικές κρίθηκαν από τις αρμόδιες αρχές ως καταχρηστικές και παραπλανητικές, οδηγώντας στην επιβολή των υψηλών προστίμων. Η επιβολή των προστίμων στην doValue Greece έρχεται επιτέλους ως ένα σημαντικό μήνυμα προς τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων ότι οι παράνομες πρακτικές δεν θα γίνονται ανεκτές.

Η προστασία των καταναλωτών και ειδικά των δανειοληπτών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Ανάπτυξης και πρέπει ο κάθε δανειολήπτης να αναφέρει και να καταγγέλλει οποιαδήποτε καταχρηστική συμπεριφορά και πρακτική.

Οι δανειολήπτες μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και να υποβάλλουν καταγγελίες για πιθανές παραβιάσεις μέσω της γραμμής επικοινωνίας 1520 ή στην ειδική πλατφόρμα καταγγελιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kataggelies.mindev.gov.gr/.

Argonafplia.gr

Πρόσφατα

Δρόμος Κάστρου Άργους: Με μεγάλη συμμετοχή για 7η χρονιά (βίντεο)

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη για 7η χρονιά ο Δρόμος Κάστρου Άργους χθες Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.…

26 λεπτά πριν

Άργος: Συνελήφθη αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Συνελήφθη αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας στην Αργολίδα Συνελήφθη, χθες (29.9.2024) το βράδυ, στο Άργος,…

55 λεπτά πριν

Καλαμάτα: 3 συλλήψεις ανηλίκων- Απείλησαν και χτύπησαν 15χρονο έξω από εκκλησία

Καλαμάτα: 3 συλλήψεις ανηλίκων- Απείλησαν και χτύπησαν 15χρονο έξω από εκκλησία Συνελήφθησαν, χθες (28.9.2024) το…

1 ώρα πριν

Τραγωδία με δύο νεκρούς στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Εξετάζεται αν πρόκειται για τους δύο αγνοούμενους

Τραγωδία στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο όπου βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί και εξετάζεται αν ανήκουν στους…

2 ώρες πριν

Φωτιά Ξυλόκαστρο: Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 10 χιλιόμετρα- Ο καπνός ορατός σε Άργος και Ναύπλιο

Μαίνεται η φωτιά στο Ξυλόκαστρο που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στα…

14 ώρες πριν