Επίσης έχει επικρατήσει και ως έθιμο για να προσφέρεται η πίτα ως μια ευλαβική χειρονομία των πιστών για την εύρεση απολεσθέντων αντικειμένων αλλά και προσώπων!
Συστατικά
375 γρ. σπορέλαιο
375 γρ. χυμό πορτοκάλι
300 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρίφαλο
540 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρ. καρύδια
75 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)
αλάτι
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180ο C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, 250 γρ. χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα 125 γρ. χυμό πορτοκάλι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αφρίσει η σόδα.
Προσθέτουμε το μείγμα με τη σόδα στο μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι, τα καρύδια, το αλάτι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε ένα βουτυροαλευρωμένο ταψί 25×30 και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και φύλλα δυόσμου.
Τραγικός είναι ο επίλογος στις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό μιας γυναίκας που αναζητούσαν…
Ένα από τα πιο δημοφιλή ταξιδιωτικά site στον κόσμο το Time out δημοσιοποίησε την λίστα…
Με αποφάσεις του Δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Ορφανού έγιναν τοποθετήσεις προϊσταμένων σε ορισμένες Διευθύνσεις και Τμήματα…
Με μία μεγάλη «μάχη», η οποία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, ανοίγει η αυλαία της…
Σημαντικές είναι οι αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή στα τιμολόγια ρεύματος από σήμερα 17…
Κάποτε θα έμοιαζε σαν αστείο. Ωστόσο στην εποχή της υπερβολής και της υπερκατανάλωσης στην οποία…