1. Σαλάτα με Καρπούζι, Φέτα και Δυόσμο
Αυτή η σαλάτα είναι ένα κλασικό καλοκαιρινό πιάτο που συνδυάζει τη γλυκύτητα του καρπουζιού με την αλμύρα της φέτας. Τα φύλλα δυόσμου προσθέτουν μια δροσιστική πινελιά που δένει υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά.
Υλικά:
4 φέτες καρπούζι χωρίς κουκούτσια
200 γρ. φέτα σε κύβους
Φύλλα δυόσμου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξίδι
Εκτέλεση: Κόψτε το καρπούζι σε κύβους και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τους κύβους φέτας και τα φύλλα δυόσμου. Ραντίστε με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε αμέσως.
2. Σαλάτα με Κινόα, Αβοκάντο και Ντομάτα
Η κινόα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά ψευδοδημητριακά, πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Σε συνδυασμό με το αβοκάντο και τη ντομάτα, αυτή η σαλάτα είναι ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.
Υλικά:
1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
1 αβοκάντο σε κύβους
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση: Ανακατέψτε την κινόα, το αβοκάντο, τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε ένα μπολ. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε κρύα.
3. Σαλάτα με Σπανάκι, Ρόκα και Φράουλες
Για μια πιο ιδιαίτερη σαλάτα, αυτή η συνταγή συνδυάζει τα φυλλώδη λαχανικά με τη γλυκιά γεύση της φράουλας και το τραγανό καρύδι.
Υλικά:
100 γρ. σπανάκι
50 γρ. ρόκα
10-12 φράουλες κομμένες στη μέση
1/2 φλιτζάνι καρύδια
50 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το σπανάκι, τη ρόκα και τις φράουλες. Προσθέστε τα καρύδια και το κατσικίσιο τυρί. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το ξίδι μπαλσάμικο και περιχύστε τη σαλάτα. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε.
4. Σαλάτα με Αγγούρι, Ντομάτα, Φέτα και Ρόδι
Αυτή η παραλλαγή της κλασικής σαλάτας συνδυάζει την τραγανή υφή από τα φρέσκα λαχανικά με την έντονη γεύση της φέτας, τη γλυκύτητα του ροδιού και μια πικάντικη νότα από σάλτσα μουστάρδας.
Υλικά:
2 αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 ντομάτες κομμένες σε φέτες ή σε κύβους
200 γρ. φέτα σε κύβους ή θρυμματισμένη
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλιτζάνι σπόροι ροδιού
1/4 φλιτζάνι καρύδια ελαφρώς καβουρδισμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανός για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αγγούρια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τη φέτα. Προσθέστε τους σπόρους ροδιού και τα καβουρδισμένα καρύδια για να δώσετε στη σαλάτα μια τραγανή υφή και γλυκόξινη γεύση. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα Dijon και το μέλι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Περιχύστε τη σαλάτα με το dressing και ανακατέψτε καλά. Γαρνίρετε με φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό για επιπλέον φρεσκάδα. Σερβίρετε αμέσως.
Το κλασικό παιδικό έργο του Κάρολου Ντίκενς, «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» είχαν την χαρά να…
Ασταμάτητος ο Διομήδης Άργους κόντρα στον Ολυμπιακό/Όμιλος Ξυνή. Στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ανδρών…
Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην…
Το βράδυ 21 Δεκεμβρίου, στις 23:48 ώρα Ελλάδας, ο Ήλιος θα βρεθεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο,…
Στην δημοτική παιδική βιβλιοθήκη σπουδαστές της Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού (ΣΤΕ) Άργους που φτιάχνουν μαζί με…
Προσωρινή διακοπή υδροδότησης στη Νέα Κίο ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΑΡΜ. Ο Χάρης Σελλής πρόεδρος της ΔΕΥΑ…